Roșiile fade de la supermarket pot avea gust bun! Patru trucuri imbatabile
- Iulia Moise
- 21 noiembrie 2024, 12:53
Roșiile sunt o alternativă atunci când avem nevoie de o pauză de la legumele rădăcinoase și vrem o salată ușoară. Încercați aceste tactici pentru a transforma opțiunile insipide din magazinele alimentare în delicii demne de vară.
Roșiile pot fi gustoase și când nu e sezonul lor
AH, să mâncăm în funcție de anotimpuri! Fasolea e fadă primăvara! Florile de dovlecei la începutul verii! Și, desigur, deliciul sezonier suprem: roșiile voluptoase de la sfârșitul verii.
Dar ce zici de iarnă? Dovleacul, verdețurile rezistente și legumele rădăcinoase au farmecul lor… până la un punct.
O roșie de iarnă palidă de la supermarket nu va fi niciodată confundată cu o roșie de vară crescută acasă. Dar dacă depui un mic efort în a alege și a pregăti produsele din raionul tău local, poți ajunge destul de aproape de gustul dulce-acrișoar, bogate în umami, chiar și atunci când nu este sezonul lor. Tot ce trebuie sunt câteva trucuri de bucătărie dovedite. Iată cum.
Trucuri pentru a face roșiile de la supermarket gustoase
1. Adaugă contrast
Chiar și cele mai bune roșii de iarnă au un gust oarecum fad, dar le puteți îmbunătăți calitățile mai bune printr-o editare rapidă, la fel cum sunt îmbunătățite fotografiile de pe telefon.
Începeți prin a crește contrastul dintre acru și dulce, lucru pe care îl puteți face cu două ingrediente pe care probabil le aveți deja în dulap sau frigider. Pentru aciditate, presărați roșiile tăiate în jumătate sau în felii groase cu câteva picături de suc proaspăt de lămâie sau cu un oțet de calitate, cum ar fi oțetul de șampanie, oțetul de vin alb sau, preferatul meu, oțetul de sherry.
Pentru dulceață, o presărare foarte mică de zahăr va face minuni. Zahărul alb are un gust neutru, așa că este preferabil în locul mierii sau al unui zahăr mai închis, cum ar fi turbinado, care ar putea fi intruziv.
2. Creșteți saturația
Când ne gândim la gustul roșiilor bune, aroma „saturată” de obicei echivalează cu fructuozitatea. Stropirea feliilor cu suc de portocale poate adăuga o prospețime vivace care se armonizează cu profilul natural al gustului roșiei. Sau, pentru un efect similar, adăugați câteva picături de melasă de rodie, dar folosiți cu moderație, siropul poate acoperi gustul.
În cele din urmă, nu uitați de sare, care poate aduce în mod magic toate calitățile bune ale unei roșii în prim-plan. Indiferent de îmbunătățirile pe care le adăugați, lăsați roșiile să se macereze timp de câteva minute, scurgeți orice suc în exces, apoi continuați să preparați salata (sau orice alt fel de mâncare cu roșii crude) exact așa cum ați face dacă ați folosi exemplare de vară de primă clasă.
3. Accentuează aspectele pozitive
Chiar și o roșie plictisitoare și insipidă va dezvolta personalitate în cuptor. Cheia este prăjirea: căldura mare elimină o mare parte din apă din roșie și astfel concentrează aroma. De asemenea, caramelizează zaharurile naturale ale fructului. Pentru a obține o capodoperă de tip gem, aranjează pulpele de pui, ceapa, usturoiul și roșiile cherry pe o tavă și coace-le pentru o cină rapidă, ne spun cei de la WST.
Sau păstrează lucrurile simple și coace roșiile singure, pentru a le folosi în salate, paste sau în orice alt fel de mâncare. Doar taie-le în jumătate, stropește-le cu ulei de măsline, asezonează-le cu sare și coace-le la 190 de grade până când jumătățile se micșorează ușor, rumenindu-se pe margini, dar rămân suculente.
4. Adoptă o atitudine pozitivă
În cele din urmă, FBI-ul nu te va aresta dacă iei o conservă de roșii. Și dacă o faci, supele sau sosurile nu sunt singurele tale opțiuni.
La fel ca roșiile proaspete, roșiile întregi din conservă beneficiază de prăjire; procesul le transformă în bombe de aromă dulce-acrișoară.
Pentru a le pregăti, stoarceți ușor roșiile pentru a îndepărta semințele și sucul în exces, așezați-le pe o tavă unsă cu ulei, stropiți-le cu puțin mai mult ulei și presărați sare. Apoi, coaceți la 150 de grade până când se micșorează, devin dulci și ușor gumoși.