Un român în stare de ebrietate şi cu bustul gol a fost reţinut de poliţia germană după ce a fost observat stând pe suportul pentru biciclete din spatele unui autocar pe o autostradă din apropiere de Berlin, scrie marţi 7sur7.be.

Angajaţii unei societăţi de remorcare de vehicule au remarcat pasagerul clandestin în timp ce autocarul circula pe o autostradă din apropierea aeroportului Berlin-Tegel. Autocarul companiei Flixbus plecase de la Berlin şi se îndrepta către Hamburg, un drum de circa 300 de kilometri.

Ajunşi la faţa locului, poliţiştii au constatat că bărbatul era atât de beat încât nici nu au reuşit să-i testeze alcoolemia. Mai mult, el nu avea acte de identitate asupra sa. Poliţiştii au descoperit la comisariat că pasagerul clandestin este un român.

Nu se ştie cât timp el a stat pe acel suport pentru biciclete al autocarului înainte să fie oprit. Dar martorii spun că românul a fost de mai multe ori foarte aproape să cadă de pe „scaunul” său. Maşinile care ajungeau în urma autocarului frânau brusc de teamă să nu-l strivească în cazul în care ar fi căzut.

Cum au furat 4 români din Germania aproape un milion de euro?

Patru români stabiliți în Germania au fost arestați, în luna mai, după ce în perioada 2018 – 2019 au reușit să spargă mai multe bancomate din Berlin.

Din primele informații reiese că românii ar fi reușit să sustragă peste 660.000 de euro din mai multe bancomate din Berlin, folosind doar un stick USB pe care se afla un program Malware.

Programul de pe USB manipula bancomatele astfel încât să elibereze sumele indicate fără a fi nevoie de un card introdus în aparat. De asemenea, hoții nu erau nevoiți să folosească violența, în timpul „ procesului” nefiind amenințați angajații băncilor respective.

Loviturile au avut loc între octombrie 2018 și octombrie 2019, când doi membri ai bandei au fost arestați. Ceilalți doi au fugit în România, dar au fost prinși și extrădați.

Potrivit rechizitoriului, aceștia au luat 18.000 de euro de la un bancomat de pe Kurt-Schumacher-Damm.

Un dispozitiv manipulat de pe Müllerstrasse a scuipat 42.640 de euro. Numai în noaptea de 14/15 octombrie 2018, cinci bancomate au fost operate, hoții luând un total de 130.600 de euro.