Evenimentul Zilei > Politica > Românii îndemnaţi de ministrul Finanţelor să cumpere titluri de stat. Promisiunea unei tombole uriaşe
Românii îndemnaţi de ministrul Finanţelor să cumpere titluri de stat. Promisiunea unei tombole uriaşe

Românii îndemnaţi de ministrul Finanţelor să cumpere titluri de stat. Promisiunea unei tombole uriaşe

Prezent la Televiziunea Naţională, în această seară, ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a făcut referire la recenta rectificare bugetară. Acesta a spus că nu au fost tăiaţi bani de la ministerele care pot plăti facturi. Dând de înţeles că tăierile de fonduri au fost de la ministerele care nu au cheltuit bani.

Au fost luaţi, de pildă, bani de la Transporturi. Ministrul a exclus orice fel de jocuri politice. În 2019, pe buget, nu vor mai fi sume trimise artificial pe diverse ministere, a spus Teodorovici.

Cât priveşte podul de peste Dunăre, de la Brăila, ministrul a spus că luna viitoare se va emite ordinul pentru începerea lucrărilor. Contracarând astfel ideea că actualul Guvern a luat bani de la investiţii, prin rectificare.

Populaţia e îndemnată să cumpere titluri de stat. Pentru următorii doi ani, cu o doândă de 4,5%. Pentru 1.000 de persoane va fi organizată tombolă, de câte 5.000 de lei. Din aceste titluri de stat se vor strânge un miliard de lei. Va fi o rezervă petru trezorerie.