Românii care își fac buletin, vizați de o schimbare istorică. Regulile devin draconice

Românii care își fac buletin, vizați de o schimbare istorică. Regulile devin draconice Sursa foto: Arhiva EVZ

Parlamentul a aprobat o lege prin care se modifică legea evidenței populației, prin adoptarea unor nou prevederi, care interzic abuzurile legate de vizele de flotant. În aceste zile, pentru 200 de euro, oricine își poate schimba domiciliul, dacă are nevoie de o școală mai bună pentru copilul lui.

Camera Deputaților a adoptat noi modificări la legea privind evidența populației din România, și care reglementează emiterea cărților de identitate.

Una dintre modificările aduse se referă vizele de flotant. Prin lege s-a prevăzut înființarea unui Registru Naţional de Evidenţă a Persoanelor, unde vor fi operate toate modificările operate, inclusiv vizele de flotant.

Pentru fiecare adresă sunt permise un număr maxim de zece vize de flotant. Legea permite și o derogare, în cazul familiei extinse a titularului dreptului de proprietate, caz în care pot fi făcute ori câte vize de flotant este nevoie.

Ne puteți urmări și pe Google News

Parlamentarii au impus și amenzi pentru nerespectarea acestor prevederi, care sunt cuprinse între 75 şi 150 lei.

Cărțile de identitate se pot elibera în toată țara

O altă modificare a legii, adusă de parlamentari se referă la cărțile de identitate și la eliberarea acestora. Prin noile modificări, un român care locuiește în Timișoara, dar se află la Botoșani, spre exemplu, poate solicita emiterea cărții de identitate în acest oraș.

Deputații au eliminat obligația ca actul de identitate să fie emis doar la locul de domiciliu.

Legea a fost inițiată de parlamentarii AUR și PSD, și urmează să fie trimisă la promulgare la președintele României, potrivit Antena3.

Șmecheria cu vizele de flotant

În ultimele zile a fost înregistrat un nou fenomen. Românii dau anunțuri pe rețelele de socializare, că sunt de acord pentru 200 de euro, să primească în spațiu, cu viză de flotant, persoane care vor să își înscrie copiii la școlile de centru.

Unul dintre criteriile de înscriere în clasa pregătitoare se referă la domiciliu avut în raza școlii respective.

”Este un fenomen pe care noi, ca instituție, nu îl putem combate și care aduce perturbări activității didactice pentru că există școli suprasolicitate care nu mai au spații”, a spus Cornel Sandu, Inspector General Județean Alba.