Românii care câştigă 32.000 pe lună! Banii intră direct pe card. S-a aflat exact despre cine e vorba

Românii care câştigă 32.000 pe lună! Banii intră direct pe card. S-a aflat exact despre cine e vorba sursa: arhivă EVZ

Deși situația economică generală a României este una dramatică, există români care au meserii care le asigură venituri de zeci de mii de lei. Domeniul construcției, în top, chiar și în pandemie. De partea cealaltă, unii români muncesc pentru puțin peste 2000 de lei.

Cele mai bine cotate domenii în ce privește salariile din România sunt tehnologia informației (IT), domeniul construcțiilor,  telecomunicațiilor ori cele din comerțul cu amănuntul (retail).

Domeniul construcțiilor  este în top

Conform calculelor platformei eJobs, sectorul construcțiilor este neafectat de pandemie, căci se află în topul domeniilor din care românii pot scoate bani frumoși.

Sectorul IT apare pe locul 2 în top, urmat mai apoi de domeniile administrativ, proiectare civilă/industrială și cercetare-dezvoltare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Constructorii ajung să aibă salariii de 2-3 ori mai mari decât media națională

Sudorii din România pot ajunge la salarii de peste 2000 de euro pe lună, în funcție de experiență. Totuși, există un deficit al ocupării forței de muncă.

„Spre exemplu, un sudor câștigă în medie 4.000 de lei net, dar, în anumite cazuri, acești specialiști pot câștiga și 2.000 de euro lunar. Cu toate că facilitățile fiscale introduse la finalul lui 2018 au atras mai mulți candidați spre acest sector, nevoia de forță de muncă este în continuare cu mult peste numărul de candidați disponibili pe piață, motiv pentru care importul de forță de muncă e o soluție frecventă pentru acoperirea deficitului de personal”, spune Raluca Dumitra, reprezentant eJobs România, conform observatornews.ro.

Conform eJobs, care a realizat un calculator de salarii virtual, directorii generali au până la 34.000 de lei pe lună, în timp ce un director economic ori tehnic va câștiga 25.000 lei pe lună. 32.000 de lei ar fi salariul pentru un administrator din domeniul IT, în timp ce un manager de proiect cu experiență câștigă 25.000 de lei.

Un inginer mecanic are salariul de 18 000 de lei

Domeniul ingineriei este prolific, asta pentru că specialiștii din domeniile tehnice câștigă sume mari de bani, lunar. Astfel, un inginer de proiectare ori un inginer de structuri construcții ajung să aibă să aibă salarii de 20.000 de lei.

Arhitecții câștigă chiar și 13.500 de lei, în timp ce un muncitor calificat pleacă acasă chiar cu aproape 12.000 de lei.

La nivel statistic, 34,5% din angajații din Construcții au venituri lunare cuprinse între 4000 și 7000 de lei.

Doar 11,2% din angajații de pe eJobs câștigă salarii medii nete care depășesc 7000 de lei lunar, în timp ce doar 3,2% din totalul salariaților câștigă peste 10.000 de lei.

Aproape jumătate dintre angajați lucrează pentru un salariu de 2000-4000 de lei pe lună, mai exact, 48.2% dintre aceștia.