Evenimentul Zilei > Economie > ROMÂNII care au luat titluri de stat anul trecut primesc dobânda!
ROMÂNII care au luat titluri de stat anul trecut primesc dobânda!

ROMÂNII care au luat titluri de stat anul trecut primesc dobânda!

Prima plată de dobândă în valoare de 21,50 lei/obligaţiune, aferentă titlurilor de stat destinate exclusiv investitorilor persoane fizice în cadrul Programului FIDELIS, va fi efectuată în data de 27 iunie, potrivit Ministerului Finanţelor.

Depozitarul Central va asigura distribuirea sumelor reprezentând dobânzi către deţinătorii de titluri de stat, iar plăţile vor fi realizate prin intermediul Raiffeisen Bank SA, în calitate de Agent de Plată.

În iulie, Ministerul Finanţelor Publice va lansa o nouă emisiune de titluri de stat pentru populaţie. Aceasta marchează Centenarul Unirii şi va avea scadenţa în anul 2018, la 100 de ani de la Marea Unire. Orice persoană fizică, de peste 18 ani, poate participa la această emisiune jubiliară prin cumpărarea de titluri de stat cu o valoare nominală de 100 de lei.

La scadenţă, Ministerul Finanţelor Publice va organiza o loterie aniversară prin care 100 de persoane fizice, deţinători de titluri de stat ai emisiunii jubiliare, vor câştiga premii de câte 1.000 de lei fiecare, indiferent de numărul de titluri deţinute.

În vara anului trecut, populaţia a cumpărat titluri de stat de 65 de milioane de lei în cadrul emisiunii cu o valoare totală de 100 de milioane de lei derulată în perioada 8 – 19 iunie, iar dobânda a fost stabilită la 2,15% pe an. Emisiunea de titluri de stat din 2015 a fost prima din ultimii 10 ani destinată populaţiei.