Românii ar putea să se testeze în farmacii pentru coronavirus
- Nicolae Comănescu
- 25 februarie 2021, 07:21
Românii s-ar putea testa în farmacii pentru a vedea dacă sunt infectați cu coronavirus, a anunțat Nelu Tătaru.
Românii ar putea să se testeze în farmacii, pentru coronavirus, iar aceste locuri ar putea deveni centre de vaccinare. Aceste două posibilități au fost analizate, miercuri. Într-o întâlnire între Comisia de Sănătate din Camera Deputaților și reprezentanții asociațiilor Retailerilor Farmaceutici și Producătorilor de Medicamente Generice.
Despre discuțiile purtate în cadrul întâlnirii a vorbit Nelu Tătaru, cel care se află în fruntea comisiei parlamentare. „În calitate de Președinte al Comisiei pentru sănătate și familie am avut astăzi două întrevederi extrem de importante pentru evoluția pieței în ceea ce privește poziționarea farmaciilor, a medicamentelor și chiar a colaborării dintre medicii de familie și companiile farmaceutice. (...)
Românii s-ar putea testa de coronavirus în farmacii
Un alt subiect de interes venit ca o propunere a fost și posibilitatea populației de a se testa în cadrul farmaciilor, cum de altfel s-a și întâmplat în anumite state din UE, precum Italia.
În acest mod, cei care decid să se testeze, indiferent dacă sunt simptomatici sau asimptomatici, ar avea siguranța unui test efectuat corect, fără eroarea care poate apărea prin testarea proprie la domiciliu. Nu putem exclude nicio discuție prin care, în viitorul apropiat, farmaciile să poată avea acces la vaccinarea populației”. A scris fostul ministru al Sănătății pe contul de Facebook.
„Aceste persoane sunt nevoite, în prezent, să recurgă la metode proprii”
Totodată, s-a mai discutat și despre distribuirea la domiciliu a medicamentelor pentru persoanele bolnave cronic. „De asemenea, nu am putut să nu remarc ideile constructive propuse de către reprezentanții celor două asociații. Spre exemplu, am abordat un subiect extrem de important și semnalat tot mai des.
Dorința de a fi distribuite medicamente la domiciliu persoanelor bolnave cronic sau aflate în incapacitatea de a se deplasa pentru a-și achiziționa medicamentația.
Aceste persoane sunt nevoite, în prezent, să recurgă la metode proprii pentru a avea acces la tratament. Din cauza lipsei de distribuire la domiciliu, de multe ori, această categorie vulnerabilă primește medicamentația cu întârziere sau nepăstrată în condiții optime la transport.” A mai precizat Nelu Tătaru.