Evenimentul Zilei > Actualitate > România va fi lovită de urgia urgiilor dacă nu crește rata de vaccinare! Cifre și calcule apocaliptice
România va fi lovită de urgia urgiilor dacă nu crește rata de vaccinare! Cifre și calcule apocaliptice

România va fi lovită de urgia urgiilor dacă nu crește rata de vaccinare! Cifre și calcule apocaliptice

România este la un pas de colapsul sistemului sanitar dacă românii nu realizează cât de importantă este rata de vaccinare în valul 4 al pandemiei de coronavirus. Aceasta este concluzia coordonatorului campaniei naționale de vaccinare împotriva Covid-19, Valeriu Gheorghiță, care a dezvăluit cât de sumbru va fi viitorul pentru multe familii dacă rata de vaccinare nu crește curând.

Medicul militar este foarte revoltat când constată cât de mare este dezinteresul românilor în raport cu rata de vaccinare împotriva Covid-19. Valeriu Gheorghiță nu înțelege de ce conaționalii nu mai au nici măcar cel mai mic instinct de conservare.

În acest context, coordonatorul campaniei naționale de vaccinare a prezentat câteva cifre și calcule care peste doar câteva săptămâni ar putea ajunge la dimensiuni apocaliptice în România.

Conform declarațiilor lansate la Digi 24, Gheorghiță anticipează că românii nu vor scăpa curând de valul 4 al pandemiei de coronavirus. În plus, acesta a subliniat că în altă țări din Europa, rata ridicată de vaccinare protejează populațiile de forme grave de Covid-19, chiar dacă numărul cazurilor noi de infectare a crescut.

Ce crede Gheorghiță despre valul 4

„Valul 4 nu se duce sub nicio formă. Ne uităm în multe țări europene. În Germania, Franța, Marea Britanie și Danemarca asistăm la creșterea numărului de cazuri.

Diferența este că acolo nu se regăsesc cazuri severe și care au nevoie de terapie intensivă tocmai pentru că au o rată foarte mare de vaccinare Covid-19, spre deosebire de noi, care tocmai ce astăzi am început și școlile cu prezență fizică, acolo unde s-a putut”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

Valeriu Gheorghiță – foto: arhiva EVZ

Mai departe, medicul militar s-a referit la impactul pe care îl are și sezonul rece în valul 4: „Nu avem niciun motiv să credem că evoluția va fi una favorabilă în perioada următoare.

Și cred că trebuie să învățăm ceva din această experiență, pentru că 240 de decese într-o zi este enorm. Nu putem să spunem că este mai bine. Niciun deces pe care îl putem preveni nu este tolerabil, nu putem să acceptăm acest lucru.

România e sufocată de cazurile noi de Covid-19

4.000 de cazuri noi pe zi este enorm pentru un sistem medical în care în momentul de față sunt peste 1.870 de pacienți în terapie intensivă. Practic, orice caz în plus sau orice caz grav reprezintă în momentul de față o problemă reală pentru sistemul medical.

Nu este normal și firesc să mai avem niciun caz de deces pe care îl puteam preveni.” Mai departe, Valeriu Gheorghiță a criticat superficialitatea și egoismul pe care românii le arată în legătură cu pandemia de coronavirus.

foto: pixabay.com

„Ne uităm în fiecare zi la cifre și trecem atât de ușor peste această situație. Sunt oameni care au murit în ultimele 24 de ore din cauza unei boli pe care altfel o putem preveni.

Dar în niciun caz, într-un context în care suntem complet dezbinați, nu mai suntem solidari, ne acuzăm unii pe alții, ne arătăm cu degetul, ne suspectăm, nu vom putea fi bine. Nu avem cum.

Acest virus este atât de adaptat, știe ce are de făcut și va rămâne în populație și își va face treaba cum știe mai bine foarte mult timp de aici înainte dacă noi nu știm să ne protejăm și nu stăm să ne apărăm. Am senzația că nici măcar instinctul de apărare nu îl mai avem”, a completat Gheorghiță.

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: