România va avea elicoptere şi baze de salvare montană. Anunţul lui Raed Arafat

România va avea elicoptere şi baze de salvare montană. Anunţul lui Raed Arafat

Şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat, a anunţat joi că România va beneficia curând de 6 elicoptere şi 3 baze de salvare montană.

România va avea elicoptere şi baze de salvare montană. Anunţul lui Raed Arafat. Anunţul a fost lansat la Inspectoratul General de Aviație al Ministerului Afacerilor Intern.

România va avea elicoptere şi baze de salvare montană

„Poate cea mai importantă achiziţie este cea pentru 500 maşini de pompieri. Mai este o componentă maritimă, care este în curs de licitaţie. Este vorba despre o navă multirol pentru Marea Neagră şi de 3 pentru Delta Dunării.

Mai este componenta aviatică, despre elicopterele uşoare. 6 au fost contractate azi. Rolul lor va fi să acţioneze în zonele montane. Vor fi construite baze în Caraş-Severin, la Suceava şi una în zona Braşov Sibiu. Vom începe deschiderea bazelor în acest an.

Ne puteți urmări și pe Google News

Mai este o componenta cu sprijinul Ministerului Fondurilor Europene, care ne-a sprijinit pentru achiziţia a două avioane de transport pacienţi. Capacitatea lor de transport este de 3 pacienţi.

Printre altele, vreau să mulţumesc şi colegilor de la Floreasca, care au participat la procesul de achiziţie a elicopterelor. Daca va fi nevoie de salvare montană, vom fi mult mai pregătiţi. Sper să vedem cele 3 baze funcţionale cât mai repede”, a declarat Raed Arafat.

Ştire în curs de actualizare. Vă rugăm să reveniţi cu refresh pentru a citi declaraţiile complete ale lui Raed Arafat.

„Acel elicopter care va fi pentru Braşov - Sibiu va fi la mijlocul distanţei dintre Braşov şi Sibiu pentru masivul Făgăraş. Este foarte important pentru că economisim câteva zeci de minute la intervenţii cu un grad ridicat de complexitate, adică acolo unde se solicită intervenţia elicopterului este clar că urgenţa este una majoră.

Avându-l mai aproape, sigur o să răspundem mai bine la situaţiile mai complexe în primul rând şi categoric în salvarea montană. O să ne ajute să avem un acces mai rapid către persoanele care sunt în dificultate în zona montană”, a pentru AGERPRES, şeful ISU Sibiu, Lucian Trefaş.

Pentru operaţiunile de salvare în care se impunea transport medical de urgenţă aerian în judeţul Sibiu, se aducea elicopterul SMURD de la Târgu-Mureş.

Amintim că în ianuarie 2016 a avut loc la Bâlea Lac cea mai mare operaţiune de evacuare cu elicoptere. 72 de turişti au fost salvaţi cu ajutorul elicopterelor Inspectoratului General de Aviaţie după ce se defectase telecabina.