Evenimentul Zilei > Actualitate > România, sufocată de gunoaiele importate. Altă captură de deșeuri la frontieră
România, sufocată de gunoaiele importate. Altă captură de deșeuri la frontieră

România, sufocată de gunoaiele importate. Altă captură de deșeuri la frontieră

Polițiștii de frontieră au descoperit de data aceasta, la punctul de trecere a frontierei de la Giurgiu, alte trei tiruri care erau pline de deșeuri.

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu, împreună cu lucrători din cadrul Gărzii de Mediu Giurgiu, au descoperit, în urma unor controale efectuate asupra a trei ansambluri rutiere, cantitatea de 59.220 de kilograme de deșeuri din material plastic, metal și oțel, pentru care șoferii nu au putut prezenta documente de transfer conform prevederile legale în vigoare.

În ultimele 24 de ore, poliţiştii de frontieră giurgiuveni au efectuat pe sensul de intrare în ţară, controlul specific asupra a trei automarfare, conduse de doi șoferi bulgari, în vârstă de 42, respectiv 52 de ani, și un cetățean român, în vârstă de 45 de ani. Aceștia transportau conform documentelor de însoțire a mărfii, deșeuri din diferite materiale.

Existând unele suspiciuni cu privire la legalitatea transporturilor sus-menționate, lucrătorii noștri au solicitat sprijin autorizat reprezentanților Comisariatului Județean Giurgiu din cadrul Gărzii Naționale de Mediu.

În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că unul dintre automarfare transporta cantitatea de 24.360 de kilograme deșeuri din oțel, în cel de-al doilea se aflau 15.660 kilograme deșeuri din plastic, iar cel de-al treilea transporta cantitatea de 19.200 kilograme de deșeuri metalice.

De asemenea, în cadrul cercetărilor s-a stabilit faptul că cele trei transporturi erau încărcate din Bulgaria și avea ca destinație, diferite societăți comerciale situate pe teritoriul României.

România sufocată de gunoaiele importate. Containere peste containere pline cu deșeuri sosesc din străinătate

Pentru întreaga încărcătură transportată, șoferii celor trei automarfare au prezentat documentații de notificare pentru circulația transfrontalieră care nu erau complete.

În cauză, autoritățile de control au dispus nepermiterea accesului pe teritoriul României pentru mijloacele de transport rutiere.