BREAKING NEWS! România somată de la vârful Comisiei Europene. Legea trebuie schimbata urgent

BREAKING NEWS! România somată de la vârful Comisiei Europene. Legea trebuie schimbata urgent

România a fost somată de Comisia Europeană în legătură cu Ordonanța 114/2018, care introduce deja cunoscuta „taxă pe lăcomie”.

Într-o scrisoare transmisă ministrului Eugen Teodorovici, vicepreședinte al Comisiei Europene, Valdis Dombrovskis, și comisarul însărcinat cu Afaceri economice și financiare, impozitare și vamă, Pierre Moscovici, atrage atenția asupra necesității modificării OUG 114, despre care spun cei doi că pune România într-o imagine foarte proastă printre țările Uniunii Europene.

Scrisoarea a fost transmisă, după ce și alte autorități europene și-au exprimat îngrijorarea cu privire la această Ordonanță. 

„Vă scriem referitor la Ordonanța de Urgență a Guvernului (OUG) 114/2018 introducerea măsurilor bugetar-bugetare și adoptată de Guvernul României la 21 Decembrie, precum și la pachetul de trei legi privind sectorul bancar, adoptat de Parlament la 18 decembrie 2018. Considerăm util să subliniem încă din această fază îngrijorările noastre, trecute dealtfel și în Raportul de țară publicat pe 27 februarie. Aceste îngrijorări privesc impactul potențial al măsurilor în cauză privind stabilitatea financiară, asupra capacității României de a finanța investiții pe termen lung, asupra dezvoltării pieței de capital dar și asupra eficienței politicii monetare”, se menționează în scrisoare.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Am dori să subliniem că sustenabilitatea economiei României, creșterea și convergența ei către cele mai dezvoltate state membre ale UE necesită o atenție concentrată pe investiții și pe reformele structurale. Acest lucru necesită o stabilitate și predictibilitate legislativă și de business, instituții puternice, dar și o cooperare constructivă între Guvern, Banca Centrală și autoritățile de supraveghere. O evaluare aprofundată a propunerilor și politicilor implicarea tuturor părților interesate relevante constituie, în opinia noastră, o condiție importantă pentru creșterea și prosperitatea pe termen lung a României”, mai scriu liderii CE.