România se află într-o situație financiară fără precedent. Țara noastră stă pe un munte de bani, cum vor acționa autoritățile

România se află într-o situație financiară fără precedent. Țara noastră stă pe un munte de bani, cum vor acționa autoritățile Sursa: arhiva EVZ

România dispune de sume foarte mari pentru investiții, așa că trebuie să-și adune resursele administrative, după cum a afirmat ministrul Adrian Câciu.

România va avea în următorii 4 ani resurse financiare considerabile, așa cum nu a mai avut vreodată. Banii sunt destinați pentru investiții, după cum a anunțat ministrul de Finanțe, Adrian Câciu. Acum, mai rămâne problema gestionării acestor fonduri care vin de la Uniunea Europeană, după cum a remarcat oficialul român.

Sunt sume colosale pentru investiții în România. Cum vor fi folosiți?

„România va avea un buget de investiţii. Pe care nu l-a avut niciodată în istorie, în următorii 4 ani.S tatul român nu va avea nicio problemă să rezolve finanţarea.

Din perspectiva finanţării, statul român nu va avea nicio problemă să rezolve finanţarea. Asta pot să o spun ca declaraţie fermă a ministrului de Finanţe.

Ne puteți urmări și pe Google News

În schimb, statul român, prin ministerele de resort, trebuie să-şi întărească capacitatea administrativă a de a implementa proiectele de investiţii, de a ieşi din zona acesta, din punctul meu de vedere, puţin cam prea exagerată, a întârzierilor prin diverse tertipuri şi juridice dar mai ales de seriozitate a furnizorilor de lucrări publice pentru că în contextul actual pot să spun public următorul lucru: România va avea un buget de investiţii, coroborat fonduri europene, PNRR şi fonduri publice, pe care nu l-a avut niciodată în istorie, în următorii 4 ani”, a spus ministrul de Finanțe.

Adrian Câciu a mai vorbit despre planul autorităţilor. Care ar trebui să realizate investiţii de 7% din PIB-ul României. Ministrul speră să nu fie pus în situația de-a rămâne cu bani necheltuiți la rectificarea bugetară din 2022.

Ce spune ministrul de Finanțe, Adrian Câciu

Doi, în legea bugetului de stat veţi regăsi investiţii publice de 7% din PIB. Aş vrea ca la final, rectificarea ultimă din 2022 să nu mă aducă în situaţia ca ministru de Finanţe să iau bani de la investiţii pentru că nu s-au folosit.

Ce este de făcut, din perspectivă normativă, din perspectivă fiscal – bugetară, din perspectivă contractuală, de la mine, tot sectorul şi pe orizontala sa, atât administrativă, dar şi pe partea de parteneri contractuali, va beneficia de întreg sprijinul astfel încât la finul anului 2022 să avem investiţii de 7% din PIB.

Că sunt pe feroviar, că sunt pe transporturi rutiere, că sunt pe clădiri, că sunt pe diverse obiective, pe porturi, problema finanţării odată cu venirea mea ca ministru, şi voi sta ca ministru cât pot să asigur finanţarea.

Nu trebuie să vând iluzii. Eu sigur voi căuta să asigur o finanţare structurală astfel încât cine va veni ministru să nu mai spună “Nu am bani”. Nu aceasta va fi cauza pentru care nu se realizează investiţii în România”, a mai precizat ministrul la dezbaterea organizată de DC News Media Group.