Uniunea Europeană e la cheremul multinaționalelor. De ce nu scad prețurile la combustibil și care sunt jocurile din spatele scenei

Uniunea Europeană e la cheremul multinaționalelor. De ce nu scad prețurile la combustibil și care sunt jocurile din spatele scenei

Vorba grele aruncate, din nou, de premierul Ungariei, Viktor Orban, care îi acuză pe liderii de la Bruxelles că reprezintă interesele multinaționalelor.

Viktor Orban, premierul Ungariei, a îndreptat, din nou, tirul către Uniunea Europeană. Liderul de la Budapesta a afirmat că UE este condusă de multinaționale, care nu au interesul ca prețurile la combustibil să scadă. El a dat exemplu ce se întâmplă chiar în țara sa, acolo unde 80% din populație și-ar dori ca prețurile la combustibil să scadă.

Viktor Orban este foc și pară pe liderii Uniunii Europene, pe care îi acuză că nu vor să scadă prețurile la combustibil

„În privinţa reducerii cheltuielilor cu întreţinerea ducem, cu stânga, o luptă politică, iar acum se mai adaugă şi subiectul preţului benzinei. Până acum, definirea preţului benzinei a fost lăsată în grija pieţei, însă, deşi este bine dacă guvernul nu trebuie să intervină, există situaţii în care trebuie să o facă.

„Birocrații UE vomită sânge când aud de reducerea cheltuielilor cu utilităţile pentru că la Bruxelles dictează multinaţionalele”, a spus premierul Viktor Orban.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Nu poţi privi cu mâinile în sân cum preţurile cresc, dintr-o dată, până la cer, iar dacă toţi experţii spun că preţurile sunt ridicate timp de mai multe săptămâni, poate chiar timp de o lună sau două, trebuie reacţionat. Şi asta pentru că preţurile ridicate ale combustibililor nu măresc doar costurile de administrare a autovehiculelor, ci se vor regăsi şi în preţurile altor produse şi servicii”, a mai afirmat premierul de la Budapesta.

„Atunci când există o situaţie excepţională, trebuie acţionat în mod hotărât”

Orban a mai afirmat că stânga a susținut întotdeauna că prețurile la utilități trebuie să fie acordate cu ceea ce dictează piața liberă. „Noi spunem că în această privinţă, a funcţionării gospodăriilor, ar trebui să existe preţuri fixe, nu preţuri dictate de piaţă și în ceea ce priveşte combustibilii, să există intervenţii atunci când piaţa nu poate rezolva problemele, ştiind că aceasta poate fi doar o intervenţie temporară.

Atunci când există o situaţie excepţională, trebuie acţionat în mod hotărât,”, a mai spus premierul maghiar, Viktor Orban, despre problema prețurilor la combustibil.