Evenimentul Zilei > Actualitate > România poate PIERDE al doilea loc în Liga Campionilor. Austria ne poate depăși
România poate PIERDE al doilea loc în Liga Campionilor. Austria ne poate depăși

România poate PIERDE al doilea loc în Liga Campionilor. Austria ne poate depăși

În sezonul 2015-2016, echipele românești nu s-au putut califica în grupele competițiilor europene, iar acum acest lucru poate afecta Liga 1.

Faptul că Steaua, Astra, ASA şi FC Botoşani au fost eliminate pe rând din cupele europene, Liga I poate pierde unul dintre cele două locuri în Liga Campionilor. În cel mai rău caz, lucrurile se vor schimba din cauza evoluțiilor slabe ale echipelor noastre. Ratarea grupelor din cupele europene în acest sezon a slăbit coeficientul României și putem pierde locul 15, adică ultima poziție care trimite două echipe în preliminariile Ligii Campionilor.

România e amenințată acum de Austria, care are în prezent o echipă calificată în „16”-imile Ligii Europa, Rapid Viena. Rapid are nevoie de o victorie în „16”-imi, dar şi două egaluri sunt suficiente pentru ca Austria să treacă peste România. 

În cele din urmă, în sezonul 2017-2018, România va trimite, cel mai probabil, o singură echipă în preliminariile Ligii, urmând ca locurile doi şi trei, alături de câştigătoarea Cupei României, să meargă în Liga Europa.