România, pictată de prințul Charles al Marii Britanii. Tablourile sunt expuse la Londra și arată două mari pasiuni

România, pictată de prințul Charles al Marii Britanii. Tablourile sunt expuse la Londra și arată două mari pasiuni Sursa: facebook

Prințul Charle și-a expus zeci de tablouri în cadrul unei expoziții la Londra. Printre pânzele sale se numără și unele ce sunt dedicare României, țară pe care britanicul a vizitat-o de multe ori.

Îndrăgostit de România și de pictură, prințul Charles (73 de ani) al Marii Britanie a surprins în câteva tablouri imagini țara noastră. El expune la Londra, 79 dintre picturile sale, inclusiv peisaje din România, în decorul delicat al unei capele renovate ce datează din secolul al XIX-lea.

Expoziție de pictură semnată de Prințul Charles al Marii Britanii

Aceasta este cea mai importantă expoziţie organizată până în prezent ce grupează picturile realizate de prinţul Charles. De aproape 50 de ani, prinţul britanic pictează în aer liber locurile pe care le îndrăgeşte, precum Scoţia şi reşedinţe regale. Călătoriile lui sunt de asemenea o sursă importantă de inspiraţie şi l-au ajutat să transpună pe pânză diverse peisaje din Elveţia, Tanzania, Franţa, România şi Grecia, conform Agerpres.

Ne puteți urmări și pe Google News

Prinţul Charles a selectat el însuşi acuarelele incluse în această expoziţie, prezentate la Londra până pe 14 februarie şi grupate în funcţie de locurile şi ţările prezentate.

Vizitatorii vor putea să admire astfel munţi înzăpeziţi din Ţara Galilor, lanţul muntos Dentelles de Montmirail din regiunea franceză Provence, peisaje de pe Muntele Athos din Grecia, sau imagini din Transilvania. Prinţul Charles a pictat şi peisaje din localităţile elveţiene Klosters şi Saint Moritz, precum şi platoul Barroux din sudul Franţei.

„Pictura mă transportă într-o altă dimensiune, care împrospătează anumite părţi ale sufletului”

Prinţul britanic, în vârstă de 73 de ani, iubeşte munţii, cursurile de apă, marea, având o afecţiune specială pentru un munte scoţian, Beinn a' Bhuird, pe care l-a pictat de multe ori, în diferite perioade ale anului şi din diverse unghiuri.

Moştenitorul tronului britanic a ales acuarela deoarece consideră fotografia prea puţin satisfăcătoare, a dezvăluit el într-un text expus alături de picturile sale, prezentate în capela Garrison din cartierul londonez Belgravia.

„Pictura necesită concentrarea cea mai intensă şi, în consecinţă, ea reprezintă unul dintre exerciţiile cele mai relaxante şi terapeutice pe care le cunosc. Pictura mă transportă într-o altă dimensiune, care împrospătează anumite părţi ale sufletului, la care alte activităţi nu pot să ajungă”, a declarat prinţul Charles.

În pofida caracterului delicat al unora dintre acuarelele sale, prinţul britanic spune că nu are „nicio iluzie„ în privinţa calităţii acestora. „Însă ele reprezintă tipul meu special de album fotografic şi, ca atare, au o mare importanţă pentru mine”, a adăugat el. De-a lungul anilor, prinţul Charles a pictat 680 de acuarel, conform sursei citate.