Evenimentul Zilei > Social > Mai multe cutremure au zguduit România! S-a petrecut în această dimineață
Mai multe cutremure au zguduit România! S-a petrecut în această dimineață

Mai multe cutremure au zguduit România! S-a petrecut în această dimineață

Anul 2022 a venit la pachet cu o serie de cutremure care au speriat România. Anunțul a fost făcut de Institutul Național pentru Fizica Pământului.

Un nou cutremur cu magnitudinea 3 a avut loc în această dimineață la ora 1:27, în zona Vrancea la o adâncime de 80 de km, a transmis Institutul Național pentru Fizica Pământului.

Un alt cutremur cu magnitudinea 3,5 s-a produs ulterior la ora 2:30 în Vrancea, la o adâncime de 139 de km.

Este al patrulea cutremur din zona Vrancea produs anul acesta. Pe 3 ianuarie, un seism a luat prin surprindere românii. Acesta a avut magnitudinea de 3,3 pe Richter. Anul trecut, cel mai important cutremur a fost înregistrat pe 26 mai şi a avut o magnitudine de 4,7. A fost simţit şi în Capitală.

Un cutremur de proporții este așteptat în România

Potrivit Institutului Național pentru Fizica Pământului (INFP), în ziua de 6 ianuarie 2022, la ora 15:19:34 (ora locală a României), s-a produs în zona seismică Vrancea-Buzău un cutremur cu magnitudinea 2.7.

Seismul a avut loc la adâncimea de 78 de kilometri.

foto: commons.wikimedia.org

Potrivit INFP, cutremurul s-a produs în apropierea următoarelor oraşe: 80 km E de Brașov, 95 km NE de Ploiești, 100 km S de Bacău, 113 km V de Galați, 115 km NV de Brăila, 145 km N de București, 167 km NE de Pitești, 180 km SV de Iași, 194 km E de Sibiu, 210 km N de Ruse.

Luna decembrie a anului 2021 a avut parte de o serie de seisme care au pus de gânduri INFP. Românii s-au confruntat cu 26 de cutremure, cu magnitudini cuprinse între 2,1 şi 4,1 pe scara Richter.

În ultima vreme, România a avut parte de o mulțime de fenomene seismologice, iar specialiștii au declarat că un cutremur puternic își va face simțită prezența în țara noastră.

„Din punct de vedere al omului de știință, orice cutremur și alea mai mici, și cu atât mai mult cele mai mari, sunt extrem de prețioase. Nu ne dorim un cutremur pentru că știm ce înseamnă: distrugeri, pierderi de vieți omenești. Pe de alta parte, ca om de știință tu trebuie să fi foarte bine pregătit, să vânezi tot ce se întâmplă ca să ai date. Acestea sunt esențiale pentru ce măsuri vom lua în continuare. Orice studii și inclusiv predicția se bazează pe ce observăm noi”, a explicat profesorul Mircea Radulian, potrivit Rador.

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: