Naționala de Fed Cup a României va lupta pentru un loc în finala competiției. „Tricolorele” s-au calificat în penultimul act, după ce au învins dramatic reprezentativa Cehiei, în deplasare, la Ostrava, scor general 3-2.

Niculescu nu voia să mai joace la dublu

Decisiv a fost ultimul meci, cel de dublu, câștigat eroic de Monica Niculescu și Irina Begu, în fața perechii formate de Katerina Siniakova și Barbora Krejcikova, scor 6-7(2), 6-4, 6-4. Monica n-a vrut să evolueze, din cauza emoțiilor, i-a propus Simonei Halep să-i ia locul, dar sportiva din Constanța și-a încurajat coechipiera, pe care a sfătuit-o să intre pe teren.

În 1973 ne-a învins Africa de Sud

Mișcarea s-a dovedit a fi de bun augur și România s-a calificat în semifinale, după o pauză de 46 de ani. În 1973, n a ț i o n a l a rata calificarea în finală, după ce era învinsă de reprezentativa Africii de Sud. „Suntem incredibil de fericiți. Este greu să descrii momentul. A fost o zi foarte lungă, cred că 8 ore jumate cât am stat aici. Și în final a ieșit bine. Cu aportul acestor fete minunate, care au depus tot sufletul și au jucat incredibil. Mai în glumă, mai în serios, am zis că aducem salatiera acasă”, a declarat Florin Segărceanu, căpitanul nejucător al naționalei.

„Nu cred că se putea un scenariu mai dramatic”

„Am avut niște emoții extraordinare. Nu am mai trăit niciodată așa ceva și mă bucur tare mult că am reușit să câștigăm. Mi-am propus acest lucru și uite că Dumnezeu nu ne lasă la greu. Mulțumim publicului, a fost extraordinar și, cu atâta energie, era greu să cedăm, să nu câștigăm acest meci. Nu cred că se putea un scenariu mai dramatic, dar fetele au fost puternice mental, nu au cedat nicio clipă și au crezut în ele”, a afirmat și Simona Halep. Jucăm în deplasare semifinala

În semifinale, România va întâlni repre zentativa Franței, cel mai probabil la Paris, pe 20-21 aprilie. În cealaltă confruntare, Australia va întâlni Belarusul. Finala este programată pentru datele de 9 și 10 noiembrie.