România, în genunchi! Este cel mai crunt raport, iar detaliile sunt de coșmar.

România, în genunchi! Este cel mai crunt raport, iar detaliile sunt de coșmar.

Poliția a refuzat să ia declarația unei fete traficate

Din raportul Comisiei rezultă că unul dintre DGASPC-urile unde sunt întâlnite cele mai mari probleme este în județul Brăila. Aici, reprezentanții ONG-urilor atrag atenția că sunt foarte mulți copii exploatați de rețelele de traficanți, în vreme ce autoritățile susțin că nu știu nimic despre asemenea situații.

„Astfel, cu privire la raportul publicat de Organizația Salvați Copiii, conform căruia județul Brăila este un loc al rețelei de traficanți de copii pentru prostituție și exploatare în muncă, declarațiile doamnei director au fost că nu are la cunoștință nicio informație despre respectivul raport. Mai mult, pe baza declarațiilor oferite de Iana Matei, președinte a Fundației Reaching Out Romania, în cazul DGASPC Brăila conform cărora o fată minoră traficată a vrut să dea o declarație poliției în acest sens, iar poliția a refuzat să îi ia declarația. Fundația a înaintat Comisiei suspiciunea de complicitate în acest caz a poliției municipale și a Baroului Brăila, împreună cu rețeaua de traficare”, se arată în document.

La nivelul județului Teleorman au existat cazuri de violență și abuz sexual din partea angajaților DGASPC, confirmate de însuși conducerea instituției: „au fost cazuri de violență fizicăși verbală, cu siguranță existăși acum, dar nu sunt raportate la nivelul conducerii” a declarat directorul general al instituției.

Copil vândut proxeneților de un asistent social

La nivelul DGASPC Brașov, a fost adus în atenția conducerii cazul unui băiat recrutat cu ajutorul unui angajat DGASPC BV și vândut unei rețele de proxeneți (caz prezentat Comisiei anterior, respectiv băiatul de 14-15 ani a apelat la un ONG din Brașov pentru a cere ajutor, băiat care a declarat că începând cu vârsta de 11-12 ani a început să fie traficat. Băiatul a ajuns la acest ONG din cauza faptului că nu a avut încrederea necesară să povestească ceea ce i se întâmplă personalului centrului de asistență socială de care aparținea).

Ne puteți urmări și pe Google News

Directorul general DGASPC Brașov a afirmat că a aflat despre acest caz din mass-media, însă a declarat ca nu are cunoștință de caz. A întrebat și colegi mai vechi, însă nici aceștia nu au identificat cazul.

Adolescentă descoperită în Cartierul roșu

În cadrul audierilor la comisie reprezentanții DGASPC Dolj au declarat că există trei cazuri de abuz sexual pentru care a fost începută urmărirea penală împotriva a doi asistenți maternali și a unui polițist. Directorul general a afirmat că au existat și suspiciuni de existență a unei rețele de trafic de minori, iar de fiecare dată au fost sesizate organele de Poliție și DIICOT.

La prezentarea cazului unei minore cu pașaport fals, găsită de către poliție în Cartierul Roșu din Olanda, Amsterdam în 2014 (astfel s-a aflat de rețeaua de trafic de persoane din Craiova, unde era implicat și DGASPC Dolj – directoarea DGASPC Dolj de la acea vreme „a rugat să lase fata să plece înapoi în Olanda”), directorul actual al instituției, Florin Stancu, a răspuns că nu avea cunoștință de acest caz.

Raportul comisiei parlamentare