Un nou raport privind NASA. Semne de întrebare în ceea ce privește viitorul companiei

Un nou raport privind NASA. Semne de întrebare în ceea ce privește viitorul companieiNASA. Sursa foto: Andreas H/ Pixabay

Lipsa investițiilor și a concurenței din sectorul privat ar putea lăsa agenția „goală”. Un raport îngrijorător al Academiilor Naționale de Științe, Inginerie și Medicină (NASEM) trage un semnal de alarmă cu privire la viitorul agenției americane de explorare spațială.

Raportul NASEM a fost redactat de un grup de experți în domeniul aerospațial. Acesta prezintă ceea ce consideră a fi un posibil „viitor gol” pentru Administrația Națională Aeronautică și Spațială (NASA).

Semne de întrebare în ceea ce privește viitorul NASA

Acesta abordează probleme de subfinanțare. Acestea sunt datorate „declinului accentului național pe termen lung asupra aeronauticii și spațiului civil”. Aceasta este o afirmație de care NASA însăși este conștientă și cu care este de acord. Raportul menționează, de asemenea, că problemele NASA depășesc cu mult finanțarea suficientă pentru a-și îndeplini misiunile și operațiunile.

Unele dintre „constatările principale” ale raportului sugerează domenii de preocupare care ar putea afecta viitorul agenției spațiale. Printre acestea se numără concentrarea pe „măsuri pe termen scurt. Asta fără a lua în considerare în mod adecvat nevoile și implicațiile pe termen mai lung”. De asemenea, și fără a lua în calcul dependența de „contractele de achiziție de servicii bazate pe etape” și ineficiența datorată „operațiunilor comerciale lente și greoaie”.

De asemenea, raportul și-a exprimat îngrijorarea cu privire la faptul că generația actuală de talente este absorbită de companiile aerospațiale private. De asemenea, generația următoare de ingineri nu primește o bază adecvată de cunoștințe. Asta din cauza subfinanțării tot mai mici a sistemelor noastre de învățământ public.

Compania s-ar putea concentra pe inițiative mai strategice

În cele din urmă, raportul afirmă că fără menajamente, infrastructura NASA „a depășit deja cu mult durata sa de viață proiectată”.

Acestea și alte aspecte ar putea duce la probleme și mai grave. Norman Augustine, un fost director executiv al Lockheed Martin și principalul autor al raportului, a declarat pentru Washington Post că dependența de sectorul privat ar putea eroda și mai mult forța de muncă a NASA, reducând rolul acesteia la unul de supraveghere în loc de rezolvare a problemelor.

Congresul ar putea aloca mai multe fonduri NASA pentru a răspunde acestor preocupări, dar acest lucru este puțin probabil, deoarece se luptă în mod constant pentru a preveni închiderea guvernului. În schimb, Augustine spune că NASA ar putea să se concentreze pe prioritizarea eforturilor sale. Astfel ar putea să-și îndrepte atenția spre obiective și inițiative mai strategice, potrivit yahoo.

Ne puteți urmări și pe Google News