Evenimentul Zilei > Sport > România, fără reprezentante la tenis la Jocurile Olimpice. Ce spune Ion Țiriac
România, fără reprezentante la tenis la Jocurile Olimpice. Ce spune Ion Țiriac

România, fără reprezentante la tenis la Jocurile Olimpice. Ce spune Ion Țiriac

Președintele Federației Române de Tenis, Ion Țiriac, a afirmat că România nu va avea nicio reprezentantă pe tabloul de simplu feminin de la Jocurile Olimpice. Competiția de tenis de la Jocurile Olimpice este programată în perioada 24 - 1 iulie 2021 și se va juca pe hard. 

Simona Halep (3 WTA) nu va participa la Jocurile Olimpice din cauza unei accidentări, iar Patricia Țig (63 WTA) preferă să se concentreze pe turneele WTA. Cealaltă jucătoare eligibilă pentru competiția de la Tokyo ar fi fost Sorana Cîrstea (45 WTA), dar Ion Țiriac susține că nici ea nu va accepta invitația.

„Nu pot să le blamez și nici nu pot să le iau gâtul”

„Din câte știu, la tenis, capitolul este închis și niciuna dintre jucătoarele care s-au calificat nu va participa. Nu pot să le blamez și nici nu pot să le iau gâtul.

Acest Covid ne-a speriat pe toți și pe bună dreptate. Toate fetele astea care nu merg au fost în situația următoare: hotel – turneu de tenis – nimeni împrejur. Joacă, fată, du-te și ia prosopul singură, lasă masca! Ai jucat meciul și du-te înapoi la hotel!”, a declarat Ion Țiriac.

„Nimic nu îmi aduce mai multă mândrie decât să reprezint România, însă, din păcate, recuperarea de după accidentarea la gambă necesită mai mult timp, așa că am decis să mă retrag de la Jocurile Olimpice din această vară”, a spus Simona Halep, după retragerea de la JO
Și Patricia Țiga declarat că:  „Nu voi participa la Jocurile Olimpice…. Accidentări! N-am ce să lămuresc, nu joc şi… Asta am decis. Nu-mi pare rău pentru că fac ce simt că e mai bine pentru mine”.

Cine se califică la Jocurile Olimpice

Tabloul de simplu feminin va fi format din 64 de jucătoare. Primele 56 de jucătoare din clasamentul WTA ar trebui să obțină calificarea automată, dar mai există câteva restricții.

Respectiv, jucătoarele trebuie să fi participat la cel puțin un eveniment de Fed Cup în ultimii 4 ani și nu sunt permise mai mult de 4 jucătoare din aceeași țară, scrie gsp.ro.

Organizatorii Jocurilor Olimpice 2020 de la Tokyo au limitat numărul spectatorilor la 10.000 pentru fiecare loc de desfășurare a evenimentelor sportive. Anunțul vine după ce experții au avertizat că organizarea evenimentului fără fani reprezintă cel mai mic risc în timpul pandemiei de Covid-19.

Publicat in categoriile: Sport
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: