România a făcut un împrumut uriaș pe piețele externe. La ce dobândă vor trebui returnați banii și în cât timp

România a făcut un împrumut uriaș pe piețele externe. La ce dobândă vor trebui returnați banii și în cât timp Bancă din Germania, paravan pentru organizatii teroriste Sursa: Arhiva EVZ

Un împrumut consistent a făcut, în acest an, de Ministerul Finanțelor, de pe piețele externe. Detaliile sumelor și cadrului în care s-a contractat ajutorul financiar.

Împrumut uriaș făcut de guvernanții români de pe piețele externe. În prima ieşire de eurobonduri din acest an, într-o finanţare structurată în două tranşe, de 12 ani respectiv 20 de ani, şi la care investitorii au subscris circa 10 miliarde de euro, Ministerul Finanțelor a împrumutat suma de 3,5 miliarde de euro.

Pentru tranșa pe o perioadă de 20 de ani Ministerul a atras suma de 2 miliarde de euro

Pentru tranşa ce se întinde pe o perioadă de 12 ani, Ministerul s-a finanţat cu 2 miliarde de euro. Iar investitorii au alocat suma de 6 miliarde de euro. Dobânda pentru această tranşă este formată din nivelul midswap (MS) plus 195 de puncte de bază, după cum a anunțat Ziarul Financiar.

Pentru tranşa pe durata a 20 de ani, Ministerul a atras 1,5 miliarde de euro. Sumele alocate de investitori ajungând la valoarea de 4 miliarde de euro. Dobânda pentru această tranşă este formată din nivelul midswap (MS) plus 235 de puncte de bază. În amândouă situațiile, dobânzile sunt uşor mai mici faţă de cele anunţate azi dimineaţă. inanţare de eurobonduri din 2021, mai precizează sursa citată.

Ne puteți urmări și pe Google News

Volumul datoriei de refinanţat în acest an, atinge suma de aproximativ 51 miliarde de lei

Conform datelor Bloomberg, această finanţare prin eurobonduri are ca bookrunners BNPP, Citi, HSBC, Raiffeisen, Societe Generale, UniCredit. Necesarul brut de finanţare la nivel guvernamental, în acest an, ajunge la valoarea de aproximativ 130,8 miliarde de lei. Volumul total al împrumuturilor ce urmează a fi atrase de Ministerul Finanţelor de pe pieţele interne şi externe fiind determinat de nivelul previzionat al deficitului bugetar, de 7,16% din PIB (aproximativ 80 miliarde de lei) precum şi de volumul datoriei de refinanţat în anul 2021, în sumă de aproximativ 51 miliarde de lei.

România împrumută aproape 20 de miliarde de euro, în 2020. Pentru ce sunt banii

România face un nou împrumut. Sumă colosală de 1,25 miliarde lei

Cu cât s-a împrumutat România în cele şase luni de pandemie