Reprezentanții Poliției Române au declarat că „în urma perchezițiilor făcute în județul Galați, polițiștii au destructurat o grupare formată din români bănuiți de comiterea a 31 de furturi din societăți comerciale din Franța”.

Cercetările au fost începute de către autoritățile române în urma unor ordine europene de anchetă trimise în acest an Parchetului Tribunalului Galați de către autoritățile judiciare din Franța. În acest dosar au fost făcute șapte percheziții în județul Galați, existând trei mandate europene de arestare emise de autoritățile franceze.

Românii cercetați sunt suspectați că ar fi acționat în Franța în perioada 2013-2017, iar modul lor de operare consta în ruperea sau tăierea în timpul nopții a acoperișului unor clădiri în care funcționau sedii de firme, de unde furau banii păstrați peste noapte în casele de marcat.

Astfel, gruparea ar fi comis 31 de furturi din societăți comerciale de pe teritoriul Franței, prejudiciul estimat până în prezent fiind de aproximativ 400.000 de euro, fără ca în calculul acestuia să fie luate și distrugerile cauzate clădirilor, mai spun anchetatorii.

În urma perchezițiilor au fost ridicate documente și aparatură folosită pentru orientare și comunicare la comiterea faptelor – GPS-uri, telefoane mobile, aparatură IT și stații de comunicare.

De asemenea, a fost pus sechestru pe două mașini și un apartament, care ar fi fost cumpărate cu banii proveniți din furturile comise în Franța.

 

 

 

Te-ar putea interesa și: