Romani, regii cosmeticii in Statele Unite

Romani, regii cosmeticii in Statele Unite

Romanii din America castiga clientela de lux.

De la Anastasia Soare - „Regina Sprancenelor”, la Jessica - „Prima Doamna a Unghiilor”, sau Cornelia Zicu, detinatoarea unui superb Spa pe celebra 5th Avenue din New York, romanii au ajuns sa fie recunoscuti drept cei mai buni in domeniu. Vedete de talie internationala sau oameni cu bani se inghesuie in locuri unde doar cei care isi permit sunt rasfatati ca in Paradis.

Prima manichiurista a lumii

Nascuta in Romania, din parinti armeni, Jessica Vartoughian  a ajuns in Statele Unite in 1962, emigrand impreuna cu familia. Primul loc de munca l-a obtinut intr-un salon din incinta unui mall. Prima celebritate care s-a declarat multumita de munca romancei a fost Lucille Ball, o starleta sexy a anilor ‘60. In 1969, romanca a deschis primul salon din lume destinat exclusiv ingrijirii unghiilor - „Jessica Nail Clinic”.

Ne puteți urmări și pe Google News

„Manichiura frantuzeasca”

Romanca a creat un sistem unic de ingrijire a unghiilor in mod natural, in functie de fiecare tip, pe care l-a numit „The Natural Nail Cultivation System”. Ulterior, a inventat transplantul natural de unghii, prin care unghiile rupte pot fi reatasate fara a se vedea vreo imperfectiune.

Supranumita „Prima doamna a unghiilor” de ziarul „New York Times”, Jessica a inventat in anii ‘70 celebra manichiura frantuzeasca, promovata in revista „Time” de Barbra Streisand. Multe alte tehnici precum si o multime de produse sunt astazi marci inregistrate ale Jessicai si fac parte din sistemul de ingrijire a unghiilor pus la punct de ea, „The Jessica System”. Cel mai inedit produs al romancei este oja pe baza de extract de cactus, care are gust amarui si ii impiedica pe cei nervosi sa-si mai roada unghiile.

Un cabinet la Casa Alba

O clienta celebra care a fost tratata prin acest procedeu a fost Printesa Diana. „Am fost onorata ca am putut sa o ajut pe Printesa Diana sa scape de obiceiul de a-si roade unghiile”, a declarat la acea vreme romanca. De asemenea, in timpul presedintiei lui Ronald Reagan, Jessica a avut deschis un cabinet la Casa Alba. „De fiecare data cand era nevoie de mine, luam un avion de la Los Angeles la Washington DC si mergeam la Ronald si Nancy pentru sedinte de manichiura”, povesteste Jessica.

S-a implicat in actiuni caritabile si sprijina constant orfelinate din Romania, unde a revenit de sase ori de cand e plecata in SUA. Mai mult, Jessica a adoptat opt orfani si ajuta o tanara cu handicap si o familie saraca de cinci persoane.

Prietena cu Meg Ryan

Numele Corneliei Zicu a ajuns tot mai des pe buzele vedetelor care viziteaza New York-ul. Spa-ul pe care romanca l-a deschis pe 5th Avenue atrage „crema” VIP-urilor locale, de la Clint Eastwood la Uma Thurman sau Meg Ryan. Repu-blicana convinsa, s-a imprietenit rapid cu secretarul american Condoleezza Rice, care a ajuns sa-si faca pedichiura in saloanele Spaului newyorkez.

Cornelia a ajuns in SUA in 1992, impreuna cu sotul si cu copilul ei si a inceput prin a spala treptele casei in care locuia pentru 100 de dolari pe luna. A urmat cursuri de cosmetica, iar in 1999, cu ajutorul omului de afaceri Rick Aidekman, a deschis un salon pe doua etaje intr-o cladire pe celebra 5th Avenue din New York. Pentru cremele si lotiunile sale, Cornelia foloseste, printre alte cateva zeci de ingrediente, namol importat din Lacul Amara. Cheltuieste 1.800 de dolari pe kilogram si anual trimite in Romania jumatate de milion de dolari pentru acest ingredient.

Insa legaturile ei cu Romania nu tin doar de afaceri. O treime din cei 300 de angajati ai Spa-ului din New York sunt romani. De cativa ani, Cornelia are grija de o familie din Petrosani, formata din tata si patru copii. Spa-ul Corneliei este si un important lobby pentru Romania. „De cand am inceput sa spun ca sunt romanca, Romania a ajuns ca si numele meu de familie. Jumatate din newyorkezii pe care ii cunosc imi spun ca radacinile lor sunt din Romania. Isi gasesc ei un stramos de aici si vin si-mi spun ca-s mandri ca sunt si ei „romani””, crede Cornelia Zicu.

Pe fetele vedetelor

De mai bine de 35 de ani, numele lui Mario Badescu a fost asociat cu produsele naturiste de ingrijire a pielii. Deschis in 1967, „The Mario Badescu Skin Care Spa” a devenit un loc bine-cunoscut in New York, unde au tras mai toate vedetele Hollywoodului pentru tratamente faciale.

Paula Abdul si Charlize Theron sunt cliente fidele, iar Liv Tyler, Antonio Banderas si Naomi Campbell nu au ocolit salonul romanului. La mastile si tratamentele lui Badescu au apelat si Kate Moss sau Gwyneth Paltrow, care s-au bucurat de amestecurile de plante, fructe si alte ingrediente naturale. Cele mai apreciate produse sunt tratamentele pentru par si lotiunile hidratante pentru fata.

Starurile ridica din sprancene

Supranumita „Regina Sprancenelor”, Anastasia Soare este cea mai cunoscuta esteticiana romanca ajunsa in Statele Unite. Ascensiunea ei a fost rapida: de la micul salon din Melrose Place, unde a fost angajata, pana la propriul salon din Beverly Hills, romanca a muncit foarte mult, uneori chiar si 14 ore pe zi, sase zile pe saptamana. Numele sau a ajuns pe primele pagini ale unor publicatii precum „Vogue”, „Elle”, „Allure” sau „Newsweek”, alaturi de cele ale clientelor sale celebre: Oprah Winfrey, Jennifer Lopez, Penelope Cruz, Sharon Stone sau Lucy Liu.

Steven Cojocaru are ac de cojocul vedetelor

Daca de tenul, de unghiile si de sprancenele vedetelor au grija trei romance, de haine are grija criticul de moda Steven Cojocaru . Nascut in 1965, in Motreal, Canada, din parinti romani, el si-a inceput cariera ca editorialist la revista „Flare”, apoi la „People’s Magazine”. A colaborat cu MTV si „Acces Hollywood” si a fost stilist pentru celebra emisiune „American Idol”.

A devenit o autoritate in domeniul modei odata cu show-ul „Entertainment Tonight” de la CBS, iar opiniile lui au ajuns litera de lege pentru multe vedete hollywoodiene, care au apelat la el in calitate de stilist consultant.