Cu toate acestea, ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, susține că nu că nu există o epidemie de gripă, ci doar o circulație mai intensă a virusului gripal. 

"În acest moment nu se pune problema unei epidemii de gripă. Este vorba despre o circulaţie mai intensă a virusului gripal", a declarat ministrul Sănătăţii, Sorina Pintea, într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătăţii.

Cinci oameni au murit până acum de la debutul acestui sezon  al virusului gripal, doi dintre pacienţi neavând afecţiuni anterioare.

Totodată, ministerul Sănătății atrage atenția că numărulcazurilor de îmbolnăviri ar putea să crească odată cu începerea cursurilor în unitățile de învățământ.

„O importanţă majoră o reprezintă triajul efectuat de către cadrele didactice în clasă, la prima ora de curs, pentru evitarea riscului apariţiei de focare în colectivităţi. De asemenea, măsurile de igienă personală (spălarea cu apă şi săpun a mâinilor, folosirea batistelor pentru strănut sau tuse, respectarea unui regim de viaţă sănătos – alimentaţie bazată pe legume şi fructe, odihnă şi mişcare) sunt esenţiale pentru prevenirea îmbolnăvirilor prin afecţiuni respiratorii, şi in special prin gripa”, au transmis reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.

 

Te-ar putea interesa și: