Evenimentul Zilei > International > Românii care au aruncat în aer bancomate din Europa, arestați. Anchetă foarte complexă
Românii care au aruncat în aer bancomate din Europa, arestați. Anchetă foarte complexă

Românii care au aruncat în aer bancomate din Europa, arestați. Anchetă foarte complexă

Trei români au fost arestați după ce au aruncat în aer mai multe bancomate din Austria, dar și din alte state din Europa. Infracțiunile au avut loc anul trecut.

După un an de ample investigații, poliția din Austria i-a prins pe cei trei români care au aruncat în aer bancomate din mai multe orașe din Europa. Infracțiunile au fost comise anul trecut.

În Austria, aceștia au aruncat în aer bancomate din Tirol, Salzburg și Vorarlberg. După luni de investigații, cei trei hoți au fost arestați în străinătate. Pe lângă jafurile pe care le-au dat în Austria, aceștia au mai acționat și în Danemarca și Elveția.

Trei români, arestați după ce au aruncat în aer mai multe bancomate din Austria

Dacă în Danemarca și Elveția jafurile le-au mers perfect, în Austria, hoții au reușit să fure doar parțial numerarul stocat în primele trei bancomate aruncate în aer. La ultimul jaf, aceștia nu au reușit să ia nimic.

CITEȘTE ȘI Soția unui actor celebru, pusă la pământ de droguri. A ajuns să trăiască din ce găsește în gunoaie

Autoritățile din Austria nu au furnizat detalii cu privire la sumele care au fost furate. Însă se știe că daunele materiale provocate de aceste spargeri se ridică la valori de aproximativ 40,000 de euro.

CITEȘTE ȘI  Proteste masive în Rusia. SUA condamnă metodele brutale de represiune

Oamenii legii susțin că acest caz a fost extrem de dificil deoarece anchetele au fost făcute în țările europene învecinate în același timp.

„Clarificarea cazului a durat ceva timp, deoarece mai întâi trebuia stabilită o legătură între cele patru explozii. Iar anchetele au fost făcute în țările europene învecinate în același timp”, a declarat joi șeful Biroului de poliție penală din Tirol, Katja Tersch, pentru APA.

Cercetările în acest caz au fost efectuate de către LKA Tirol în cooperare cu Oficiul Federal de Poliție Penală și Oficiile de Poliție Penală de Stat din Salzburg și Vorarlberg. Cei trei suspecți sunt cercetați de procurorul din Innsbruck, scrie ziarulromânesc.at.

Publicat in categoriile: International
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: