Evenimentul Zilei > Actualitate > Cine este cea mai bogată româncă. A ajuns în topul Forbes din SUA
Cine este cea mai bogată româncă. A ajuns în topul Forbes din SUA

Cine este cea mai bogată româncă. A ajuns în topul Forbes din SUA

Publicaţia Forbes a întocmit o listă cu cele mai bogate femei din Statele Unite. Aici apare şi o româncă despre care se ştiu puţine lucruri la noi în ţară. Este vorba despre Anastasia Soare, cu o avere estimată la 1,2 miliarde de dolari

Femeia de afaceri născută în România, ocupa locul 21 în clasamentul celor mai bogate femei din Statele Unite,  potrivit cancan.ro 

Cine este Anastasia Soare?

Anastasia Soare are 61 de ani, s-a născut în Constanţa, dar în 1989 a emigrat în Statele Unite ale Americii. Când a ajuns, cunoaştea foarte puţin limba engleză şi situaţia pe care o avea atunci a împiedicat-o să obţină un card de credit. S-a angajat într-un salon de înfrumuseţare şi ulterior şi-a deschis ea unul. Şi-a făcut un nume din aranjarea sprâncenelor şi a început să aibă cliente dintre starurile mondiale.

Printre primele cliente celebre pe care le-a avut au fost Cindy Crawford şi Naomi Campbel, iar în prezent lucrează şi pentru surorile Kardashian. În anul 2000 şi-a lansat propriul brand de produse pentru sprâncene, denumit Anastasia Beverly Hills.

Afacerea a cunoscut o explozie după ce fiica sa, Claudia, care este şi preşedintele companiei, a început să o promoveze pe reţele de socializare. În prezent, compania deţinută de Anastasia Soare vinde mai mult de 480 de produse în mai mult de 3.000 de magazine şi îi aduce încasări de peste 200 de milioane de dolari.  

Topul celor mai bogate femei de afaceri din SUA este condus de Diane Hendricks, care deţine compania ABC, cel mai mare distribuitor de acoperişuri şi ferestre din SUA.