Evenimentul Zilei > Social > Cum a reușit o româncă să obțină un permis de conducere nou
Cum a reușit o româncă să obțină un permis de conducere nou

Cum a reușit o româncă să obțină un permis de conducere nou

Tânăra originară din Bacău este deţinătoare a permisului de conducere categoria B, din anul 2015. Un an mai târziu s-a stabilit în Anglia, astfel că a solicitat autorităţilor de aici să-i elibereze un permis de conducere englezesc.

În 2016, după ce a fost depistată de poliţişti britanici conducând un autoturism fără a deţine asigurare auto, a fost sancţionată cu suspendarea dreptului de a conduce. Nu a ţinut cont de sancţiune, astfel că în 2017 a fost depistată de un alt echipaj de poliţie conducând, deşi avea dreptul de conducere suspendat, scrie gazetaderomania.co.uk

Femeia a revenit în România şi a solicitat Direcţiei de Permise, de pe lângă Prefectura Bacău, eliberarea unui nou permis de conducere, invocând că şi l-a pierdut pe cel eliberat în anul 2015. În baza declaraţiei pe proprie răspundere, funcţionarii au emis un nou permis de conducere.

După ce documentul a fost introdus în sistemul internaţional de date, s-a constat că femeia avea permisul suspendat de autorităţile engleze şi trebuia să susţină un nou examen pentru a-l redobândi. Funcţionarii de la Permise au sesizat Poliţia, care a declanşat ancheta în acest caz.

Ea şi-a recunoscut faptele, solicitând să fie judecată prin procedura simplificată. Judecătoria Bacău a dispus condamnarea femeii la plata unei amenzi penale de 2.000 de lei, transformate în 100 de zile de închisoare, în caz de neplată, şi desfiinţarea celui de-al doilea permis dobândit în mod nelegal.

 

Informaţiile publicate de evz.ro pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor.