Româncă, pedepsită în Cipru pentru pruncucidere

Româncă, pedepsită în Cipru pentru pruncucidere

O româncă de 20 de ani a pledat vinovată pentru acuzaţia de infanticid şi a fost plasată sub supraveghere pentru următorii doi ani.

În 4 iunie, Marcela Constantin Trifan a născut un băieţel şi l-a strangulat, după care l-a aruncat pe fereastra imobilului unde locuia şi lucra ca menajeră.

Joi, un tribunal din Nicosia, care s-a ghidat după legislaţia britanică, pentru că instanţele din Cipru nu s-au mai confruntat cu un astfel de caz, a stabilit ca femeia să fie supravegheată timp de doi ani de reprezentanţi ai Oficiului pentru protecţie socială din Nicosia.

Instanţa a stabilit că atunci când a comis infaticidul starea mentală a femeii era tulburată în urma naşterii, iar cazul nu a fost considerat unui de crimă, deşi ar putea fi tratat ca omucidere sau chiar crimă cu premeditare.

Ne puteți urmări și pe Google News

Trifan a ajuns în Cipru cu câteva zile înainte să nască şi a povestit instanţei că a fost nevoită să părăsească România pentru că societatea în care trăia nu acceptă ca o mamă să fie singură şi se temea să nu fie respinsă. Tatăl copilului, o rudă apropiată, a abandonat-o când a aflat că este însărcinată.

(16:45)

Sursa:Mediafax