Evenimentul Zilei > Social > Român, tratat ca cetăţean european de mâna a doua în Belgia
Român, tratat ca cetăţean european de mâna a doua în Belgia

Român, tratat ca cetăţean european de mâna a doua în Belgia

Cazul românului căruia i s-a refuzat cererea de închiriere a unei maşini de către o firma din Bruxelles din cauza naţionalităţii sale redeschide discuţia privind statutul cetăţenilor români în UE.

 

Potrivit Mediafax, Marius Popiti a povestit că un reprezentant al firmei Hertz i-a spus ca există o dispoziţie internă potrivit căreia firma nu mai închiriază automobile cetăţenilor români din cauza incidentelor provocate de clienţi din România.

Refuzul a venit după verificarea actelor lui Popiti, deşi plata fusese făcută anticipat, prin transfer bancar on-line. Românul a cerut poziţia conducerii, însă nu a primit niciun răspuns oficial.

„Nu este acceptabil ca o astfel de încălcare flagrantă a drepturilor consumatorilor să aibă loc într-o Uniune Europeană care şi-a înscris ca obiectiv, în tratatele fundamentale, asigurarea unui nivel ridicat de protecţie a consumatorului”,  a arătat europarlamentarul Magor Csibi.

Potrivit unui comunicat, acesta, alături de europarlamentarul Cristian Buşoi, vor aborda luna viitoare în Comisia Europeană problema încălcării drepturilor consumatorilor români şi “vor dori să ştie care sunt măsurile pe care CE intenţionează să le ia pentru a evita în viitor aceste incidente”.

(18:26)

Publicat in categoriile: Social
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: