Evenimentul Zilei > Actualitate > Rolls-Royce se ține de recorduri. Câte automobile a vândut în 2019 și care a fost cel mai dorit model
Rolls-Royce se ține de recorduri. Câte automobile a vândut în 2019 și care a fost cel mai dorit model

Rolls-Royce se ține de recorduri. Câte automobile a vândut în 2019 și care a fost cel mai dorit model

Constructorul britanic de automobile de lux Rolls-Royce Motor Cars (companie controlată de grupul auto german BMW) a anunțat, astăzi, că, în ciuda schimbărilor climatice, vănzările companiei au avut o creștere spectaculoasă în 2019.

Creșterea pe anul trecut a vânzărilor pentru Rolls-Royce a fost 25%, iar cel mai căutat model al constructorului britanic a fost primul său SUV, Cullinan.

Așadar, în 2019, Rolls-Royce a vândut 5.152 de automobile – record al firmei – față de precedentul record din 2018, când a livrat 4.107 unităţi.

Modelul Cullinan reprezintă aproximativ 40% din vânzările companiei. „Cererea mondială înregistrată anul trecut pentru SUV-ul nostru Cullinan a stat în spatele acestui succes şi ar urma să se stabilizeze în 2020″, a declarat directorul general de la Rolls-Royce, Torsten Mueller-Oetvoes.

America de Nord a continuat să fie cea mai importantă regiune pentru Rolls-Royce, contribuind cu o treime din vânzările totale ale firmei, urmată de China şi Europa. Printre ţările unde Rolls-Royce a stabilit un nou record de vânzări se numără Rusia, Japonia, Australia, Qatar şi Coreea de Sud. (FOTO: facebook/rollsroycemotorcars)

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: