Evenimentul Zilei > Social > Rodica Mandache, la aniversare, spune că lumea nu e făcută numai din frezii şi raze de soare
Rodica Mandache, la aniversare, spune că lumea nu e făcută numai din frezii şi raze de soare

Rodica Mandache, la aniversare, spune că lumea nu e făcută numai din frezii şi raze de soare

Actriţa Rodica Mandache îşi sărbătoreşte astăzi, pe 13 aprilie, ziua de naştere. Nu crede că lumea e făcută numai din frezii şi soare. Surpriza noastră a bucurat-o, însă. A primit cu bucurie urările noastre.

Actriţa Rodica Mandache s-a bucurat foarte mult de urările pe care i le-am făcut.  “Vă mulţumesc foarte mult pentru urări.  Mă pregătesc să merg la fiica mea, Diana, şi la nepoţica mea, Catinca. Am avut două zile libere. În sensul că nici astăzi nu mă duc la teatru. De mâine, însă, o iau de la capăt. Pentru că avem repetiţii la o piesă care  va avea premiera pe 25 aprilie «Trei generaţii», de Lucia Demetrius. Este o piesă care a făcut istorie în anii ‘50. Este o piesă specială, pentru publicul avizat, educat. O saga a unei familii la 1890, 1920, 1950. Ce se întâmplă cu această familie care mereu primeşte în interiorul ei gineri. Aceştia vin din altă lume, cu toate păcatele pământului.”

Rodica Mandache are un rol pe care l-a jucat şi în anii ‘50. “Eu sunt Domnişoara Macri cea mică. Are trei vârste.  L-am jucat şi la 25 de ani, şi la 40, şi acum. Când am fost foarte tânără trebuia să o compun pe cea bătrână, acum… Dinu Cernescu este regizorul şi mă bucur foarte mult că mi-a dat rolul acesta. Acum doi ani, tot cu Dinu Cernescu am lucrat «Un tramvai numit dorinţă». Ultimul spectacol înainte de Paşti, la Odeon, a fost «Un tramvai numit dorinţă». A fost pentru şcoli, pentru elevi. Le-a plăcut foarte mult. În general, acest spectacol se joacă cu sala plină şi, de doi ani, trăieşte cu partea lui de sus, place foarte mult publicului.”

Rodica Mandache este foarte mulţumită de echipa “Trei generaţii”. „Alături de mine mai sunt:  minunata Crina Mureşan, cu care am jucat şi în «Un tramvai numit dorinţă»,

Sabrina Iaşchievici,  proaspăt angajată, care mă uimeşte la fiecare repetiţie, Paula Niculiţă, care joacă cea mai tânără generaţie, Angela Ioan, Alexandru Papadopol, Mircea Creţu,

Silvian Vâlcu, Marian Ghenea, Puiu Lazăr, Marian Lepădatu. Sper să nu fi uitat pe cineva.”

De ce o piesă din anii  ‘50? „Dorina Lazăr, directorul Teatrului Odeon, îşi doreşte să readucă multe piese din perioada ‘50 –  ’90. Acestea au mari calităţi, cum sunt, de exemplu, piesele lui Lovinescu. Sunt multe piese, indiferent de păcatele autorilor şi de oportunismul şi onctuozitatea lor, dar oamenii au trăit într-o perioadă grea, cruntă. Trebuia să trăiască şi au încercat să existe. Foarte multe piese sunt foarte bune, chiar dacă ai mai puţin respect pentru atitudinea autorilor lor în viaţa socială. Mi se pare că e omeneşte ca fiecare individ să încerce să trăiască. Nu cred că lumea e făcută numai din frezii şi raze de soare. Piesele au mari calităţi.”

Mâine, la ora 16.00, actriţa Rodica Mandache va fi sărbătorită în direct, la TVR, în cadrul unei emisiuni care îi este dedicată.

Noi îi spunem „La mulţi ani!” şi sperăm să primească multe frezii şi multe raze de soare de ziua sa.