Rock, dance, latino si o baie de multime

Rock, dance, latino si o baie de multime

Rock, dance, latino si o baie de multime Sarbatoarea organizata de Primaria Capitalei in Piata Constitutiei a scos din case aproximativ 20.000 de oameni.

Cantareata britanica Sophie Ellis-Bextor a fost „responsabila” cu muzica dance, trupele romanesti Iris, Timpuri Noi, Vama au venit cu rockul, Pepe, Analia Selis si Mandinga au incalzit multimea cu ritmuri latino, iar presedintele Traian Basescu a adus discursul politic, cu putin inainte de miezul noptii. Jocurile pirotehnice si laserele puse in scena de Phoenix Firedancers la inceput de an nou au facut deliciul publicului.

Basescu a ajuns in Piata Constitutiei cu 20 de minute inainte de miezul noptii. In discursul sau, a punctat prioritatile si obiectivele Romaniei pentru anul viitor, nevoia reformarii clasei politice si a vorbit despre romanii din afara granitelor. A numarat apoi ultimele secunde din 2007 impreuna cu multimea, dupa care a coborat de pe scena pentru a face fotografii, a se imbratisa si a da mana cu oamenii adunati in piata.

ROMEXPO - „Vanghelionul” cu Tom Jones, dar fara artificii

Ne puteți urmări și pe Google News

La miezul noptii, un balon urias inscriptionat cu urarea „La Multi Ani!”, de care era „atasata” o acrobata, a coborat pe scena de la Romexpo. Momentul cel mai asteptat la Revelionul organizat de Primaria Sectorului 5 a fost insa concertul solistului britanic Tom Jones, care a cantat mai mult de o ora.

Au mai cantat trupa germana Alphaville si artistii romani VH2, Voltaj, Holograf, Pepe, Andreea Banica, Andra, Alex, Morandi, Simplu sau Taraful din Clejani, iar trupe de balerini, dansatori si comedianti au oferit reprezentatii. 7.000 de oameni au platit bilet pentru a se delecta cu momentele artistice si felurile din meniul extravagant comandat de Marian Vanghelie. In dreptul fiecarui sir de mese au fost aranjate baloane cu heliu, pe care scria „Dan Marian Vanghelie va ureaza „La Multi Ani!”". Din meniu au lipsit in schimb traditionalele focuri de artificii de la miezul noptii, acestea fiind inlocuite cu proiectii pe ecranele din interior. PIATA REVOLUTIEI - ProFM a strans 10.000 de oameni

In fata Atheneului au tinut isonul petrecaretilor artisti reprezentativi pentru „generatia Pro”: Simplu, Morandi, Firma, Loredana, Alex, Andra, Anda Adam si Crazy Loop. „ProFM L!VE Revolution” a strans in jur de 10.000 de bucuresteni „inarmati” cu sticle de sampanie si chef de distractie. Lumini, artificii - cele mai spectaculoase de pana acum la un Revelion „Pro” - si sute de mii de wati au fost eliberati in noaptea dintre ani. Evenimentul a fost prezentat de DJ-ii consacrati ai postului de radio „vinovat” de organizare: Nono Semen si George Vintila.

In urma petrecaretilor din centrul Capitalei - atat din Piata Revolutiei, cat si din Piata Constitutiei - au ramas aproximativ 20 de tone de gunoaie. Pana spre dimineata insa nu se mai vedea nicio urma a chefurilor care au animat Capitala. Aproximativ 1.750 de politisti si 500 de jandarmi au actionat pentru asigurarea ordinii la petrecerile din oras. Incidentele au fost putine si fara urmari deosebite: sase persoane au fost amendate pentru tulburarea linistii publice in Piata Constitutiei, iar in Piata Revolutiei - doua. 

SOBRU

Basescu: „Sa traiti bine si in 2008!”

Presedintele Traian Basescu a urmat traditia inceputa pe vremea cand era primar al Capitalei, numarand si de aceasta data secundele pana la intrarea in 2008, in Piata Constitutiei, alaturi de bucurestenii care au sarbatorit Revelionul in strada. „La multi ani, romani! La multi ani, Romania! La multi ani, romani de-acasa si de oriunde v-ati afla!”, a fost urarea sa de la miezul noptii, lansata sub focurile de artificii din fata Palatului Parlamentului.

Ajuns in Piata impreuna cu sotia sa, Maria, cu o jumatate de ora inainte de trecerea dintre ani, Traian Basescu a facut obisnuita baie de multime, dar s-a aratat mai putin entuziast decat anii trecuti. Le-a dorit romanilor „sa traiasca bine” si in 2008 insotindu-si insa urarile de un mesaj sobru. Seful statului a vorbit despre cele patru mize ale Romaniei in acest an, „un sistem de educatie performant”, „un sistem de sanatate care sa ne satisfaca exigentele si nevoile”, „constructia autostrazilor” si „mediul curat”, dar nu a omis sa mentioneze si „nevoia unei clase politice care sa fie dedicata poporului roman”. (Anca Simina)