Evenimentul Zilei > Monden > Rochia „statement” a Prințesei Diana, vândută pe o sumă colosală. Cine este cumpărătorul
Rochia „statement” a Prințesei Diana, vândută pe o sumă colosală. Cine este cumpărătorul

Rochia „statement” a Prințesei Diana, vândută pe o sumă colosală. Cine este cumpărătorul

Celebra rochie de seară cu decolteu în formă de inimă și fustă tip lalea, a prințesei Diana, a fost vândută la licitație, în Londra. Deși valoarea rochiei a fost estimată la o sumă situată între 80.000 și 120.000 de dolari, s-a vândut în cele din urmă cu nu mai puțin de 604.000 de dolari, cumpărătorul dorind să își păstreze anonimatul.

Rochia a mai fost scoasă la licitație o dată în 1997, cu puțin înainte ca prințesa de Wales să își piardă viața. La acea vreme, Diana vânduse deja nu mai puțin de 80 de rochii din colecția personală, toate pentru scopuri caritabile, la o licitație a casei Christie s din New York.

Acolo, Prințesa Inimilor a strâns 3 milioane de dolari pentru bolnavii de cancer și SIDA. Rochia care a fost vândută acum, a fost purtată de prințesa Diana pentru prima dată în anul 1991, pentru realizarea unui portret regal, cât și pentru o ședință foto a revistei Vanity Fair, în 1997.

Prințesa Diana și rochiile preferate

În 1991, Diana a fost fotografiată în rochie de Antony Charles Robert Armstrong-Jones, primul Conte de Snowdon. În timp ce fotografia a devenit cunoscută, a fost folosită și ca sursă de inspirație pentru un portret celebru al prințesei realizat de Douglas Hardinge Anderson.

Astăzi, portretul este agățat la Spitalul Royal Marsden din Londra, unde a fost anterior președinte, instituție pe care prințesa a vizitat-o adesea și a susținut-o. Diana a văzută ultima dată în rochie pentru o piesă editorială publicată de Vanity Fair cu puțin timp înainte de moartea ei tragică, în 1997, care conținea imagini cu Prințesa purtând rochiile ei preferate, conform casei de licitații Sotheby’s.

Faptul că prințesa a purtat o rochie Edelstein nu a fost o supriză având în vedere că cei doi aveau o relație de lucru apropiată. De altfel, el a proiectat câteva dintre cele mai recunoscute ținute ale Dianei, inclusiv „Rochia Travolta” – rochia lungă de catifea în care a dansat alături de actorul John Travolta în timp ce se afla la Casa Albă – care s-a vândut cu 347.000 de dolari în 2019 unei organizații caritabile, după ce nu s-a vândut la licitație. Ținuta neagră a atras atenția nu doar în Statele Unite ale Americii, ci la nivel internațional.

Publicat in categoriile: Monden
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: