Evenimentul Zilei > Monden > Povestea rochiei preferate a Prințesei Diana. A vrut să o cumpere pentru logodnă, dar nu a fost primită în magazin VIDEO
Povestea rochiei preferate a Prințesei Diana. A vrut să o cumpere pentru logodnă, dar nu a fost primită în magazin VIDEO

Povestea rochiei preferate a Prințesei Diana. A vrut să o cumpere pentru logodnă, dar nu a fost primită în magazin VIDEO

Rochia pe care Prințesa Diana a purtat-o la prima ședință foto, după ce s-a logodit cu prințul Charles, a fost aleasă din întâmplare. Diana dorea o altă ținută, dar nu a fost primită în magazin. Multe dintre rochiile purtate de ea au devenit celebre, iar acum pot fi admirate în cadrul unei expoziții speciale.

Prințesa Diana a fost un model de eleganță, iar ținutele purtate de ea au dat tonul în modă. Milioane de tinere au dorit să îi semene și chiar au încercat să îi copieze stilul. O parte dintre ținutele ei pot fi acum admirate în cadrul unei expoziții. Puțini știu însă că una dintre cele mai importante ținute ale ei a fost aleasă absolut din întâmplare.

Nu a fost primită în magazin

La scurt timp după ce s-a logodit cu Prințul Charles, Diana a vrut să viziteze magazinul Bellville Sassoon din Londra. Avea atunci 19 ani și căuta o ținută pentru fotografiile oficiale, care urmau să însoțească anunțul de logodnă. Era aproape de ora închiderii, iar vânzătorul nu a recunoscut-o și i-a transmis că magazinul Harrod’s „este chiar după colț”.

De acolo a ales Diana costumul Corjana de culoare albastră pe care l-a purtat la ședința foto și care a devenit emblematic. „Vă puteți imagina cum s-au simțit Belinda Bellville și David Sassoon când și-au dat seama că viitoarea Prințesă de Wales nu a fost primită în magazinul lor”, a spus Matthew Storey, curatorul expoziției care prezintă mai multe ținute purtate de Diana.

Rochia preferată

Prințesa Diana a decis să uite incidentul și s-a întors la magazinul Bellville Sassoon. A avut apoi o lungă colaborare cu această marcă. Ținuta pe care a purtat-o la plecarea în luna de miere, imediat după nunta regală, a fost creată special pentru ea.

Prințesa Diana a purtat o rochie simplă de culoare piersicii cu volane albe. Se pare că au fost create două versiuni ale rochiei: una cu mâneci scurte și una cu mâneci mai lungi, pentru ca Diana să se poată adapta în funcție de vreme.

Prințesei i-a plăcut foarte mult această ținută, dovadă că a mai purtat-o de câteva ori, inclusiv în turneul ei din 1983 din Australia. Rochia de culoarea piersicii,  cea de mireasă, dar și alte ținute emblematice au fost expuse la Palatul Kensington. Expoziția este deschisă publicului până în ianuarie 2022, potrivit yahoo.com.