Evenimentul Zilei > Politica > Robert Sighiartău, PNL: Corupția este legată de aceşti baroni, care o mare parte sunt la PSD
Robert Sighiartău, PNL: Corupția este legată de aceşti baroni, care o mare parte sunt la PSD

Robert Sighiartău, PNL: Corupția este legată de aceşti baroni, care o mare parte sunt la PSD

Deputatul PNL Robert Sighiartău a avut o serie de declarații privind cazul reţinererii de DNA a vicepreşedintelui Curţii de Conturi. Niculae Bădălău a fost arestat preventiv azi, 28 noiembrie, pentru mai multe fapte.

Robert Sighiartău a reacționat față de cazul lui Niculae Bădălău. Deputatul PNL a susținut că „ce se întâmplă la Giurgiu este o boală cronică a României”. De asemenea, liberalul a continuat prin a spune că ar vrea să fie făcută o reformă administrativă pentru ca persoanele corupte din sistem să fie excluse. „Mi-aş dori personal să văd anumite teme mari, care se pot rezolva printr-o majoritate confortabilă, PNL-PSD, cum e reforma administrativă. Uitaţi-vă ce se întâmplă zilele acestea cu Bădălău. Există un baronism politic pe care îl cunosc”.

Mai mult decât atât, Sighiartău a adăugat că dacă unele regiuni ar fi controlate de PNL ar dispărea corupția pentru că această faptă este legată de „aceşti baroni, care o mare parte sunt la PSD”. În plus, liberalul a subliniat, din nou, importanța unei reforme administrative. În final, el a precizat că primarii PNL ar dori să se facă această reformă. În plus, mare parte din ei ar câştiga pentru că „sunt foarte buni”, a mai spus deputatul PNL într-o intervenție în direct  emisiunea News de la Profit News TV, notează News.ro.

Nicolae Bădălău a fost reținut de DNA

Fostul senator PSD Niculae Bădălău, vicepreşedinte al Autorităţii de Audit a Curţii de Conturi, este acuzat de procurorii DNA pentru dare de mită şi trafic de influenţă. Fostul social-democrat a fost arestat preventiv, luni, 28 noiembrie, în urma unei decizii a Curţii de Apel Bucureşti. Cealaltă persoană reţinută în acest dosar a fost plasată în arest la domiciliu. Decizia instanţei poate fi contestată.

Bădălău a fost arestat la propunerea PSD. În plus, partidul cere ca fostul senator să demisioneze de la Curtea de Conturi pentru a nu afecta credibilitatea instituției. Fostul lider PSD Giurgiu este acuzat de procurorii DNA că ar fi intervenit la un primar în favoarea unei firme patronate de copiii săi. La data comiterii faptelor, Bădălău ocupa postul de consilier de conturi în cadrul Curții de Conturi a României și vicepreședinte al Autorității de Audit.

Publicat in categoriile: Politica
Ne puteți urmări pe Facebook, Telegram sau pe Google News
Accesează: