Evenimentul ZileiPoliticaÎnceput de an tensionat în România. „Aşa cum am anticipat”

Început de an tensionat în România. „Aşa cum am anticipat”

Început de an tensionat în România. „Aşa cum am anticipat”
Începutul de an va fi sub semnul conflictului social, susține senatorul PSD Robert Cazanciuc.

Începutul de an va fi sub semnul conflictului social, deoarece a fost „încropită” o coaliţie de guvernare fără să se ţină cont de votul românilor, susține Senatorul PSD Robert Cazanciuc. Afirmațiile au fost făcute miercuri, într-o conferință de presă.

„Aşa cum am anticipat şi la finalul anului trecut, începutul de an va fi sub semnul conflictului social. Atunci când încropeşti o coaliţie care să guverneze fără să ţii cont de votul în ansamblu, evident că apar conflicte sociale.

Dacă preşedintele Iohannis ar fi ţinut cont de votul românilor şi ar fi oferit mandatul PSD de a forma un guvern, probabil am fi evitat acele conflicte care astăzi aduc oamenii în stradă. Pentru că priorităţile unei coaliţii în jurul PSD ar fi fost cu siguranţă altele, nu de a trage la sorţi, pentru că am ajuns acum să tragem la sorţi funcţiile de conducere”, a afirmat senatorul.

Robert Cazanciuc, senator PSD, observație-cheie despre proteste

Cazanciuc a mai precizat că a fost „interesant” faptul că primele proteste din acest an au avut legătură cu domeniul educației, ci nu cu majorarea salariilor.

„Ceea ce mi s-a părut interesant este că nu suntem pierduţi noi, ca popor, pentru că primele proteste pe anul acesta nu au fost cele legate de mărirea salariilor, ci de educaţie. M-a umplut de bucurie cumva faptul că oamenii au ieşit în stradă să-şi apere profesorii care sunt astăzi abuzaţi, împinşi din şcolile în care au predat ani de zile, fără niciun fel de explicaţie. Oamenii vor să-şi apere dascălii, ceea ce mi s-a apărut fabulos pentru noi, ca naţie.

Au ieşit în stradă poliţiştii, au ieşit în stradă medicii, o să iasă în stradă toate categoriile sociale care au crezut în lege. Astăzi Curtea Constituţională a declarat constituţională majorarea cu 40% a pensiilor. (…) Această coaliţie merge înainte păstorindu- şi interesele politice fără legătură cu dorinţele românilor”, a spus Robert Cazanciuc.


Accesează: