Risc de violenţe azi în Bucureşti! Dan Voiculescu, "păpușarul" din spatele protestului pensionarilor militari şi al ultraşilor

Risc de violenţe azi în Bucureşti! Dan Voiculescu, "păpușarul" din spatele protestului pensionarilor militari şi al ultraşilor

De Ziua Unirii sunt aşteptaţi, în Capitală, peste 10.000 de protestatari, de la cadre militare disponibilizate la ultraşi, pensionari şi revoluţionari. Liderii USL, Ponta şi Antonescu, pleacă la Iaşi.

Preşedintele Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate, în Rezervă şi Retragere (SCMDRR), colonelul (r) Mircea Dogaru, a obţinut, pentru astăzi, o au torizaţie de miting pentru 10.000 de persoane.

Atât cadre militare în rezervă din Capitală, cât şi din provincie urmează să protesteze în Piaţa Victoriei, iar apoi se vor îndrepta către TVR.

Dogaru s-a "sfătuit" cu Dan Voiculescu

Ne puteți urmări și pe Google News

Sursele EVZ precizează că Mircea Dogaru s-a întâlnit, ieri, cu preşedintele onorific al Conservatorilor, Dan Voiculescu, pentru a pune la punct detaliile protestului, care ar urma să degenereze în violenţă.

Rezerviştii ar urma să facă, după protestul din faţa TVR, oficial autorizat până la ora 17, joncţiunea cu manifestanţii care se strâng, de 12 zile, în Piaţa Universităţii. Aici şi-au anunţat prezenţa, de la ora 19, 2.000 de suporteri, dar şi pensionari şi revoluţionari. Aceştia nu s-au mai mobilizat, public, pe Facebook, ci prin sms-uri şi telefoane.

Liderii USL se ascund la Iaşi

Asta în timp ce liderii USL, Crin Antonescu şi Victor Ponta, şi-au programat deplasarea la manifestările de la Iaşi, ocazionate de Ziua Unirii, pentru a se delimita de eventualele violenţe.

Între timp, Jandarmeria i-a identificat pe mulţi dintre cei implicaţi în violenţe, după imaginile video înregistrate.

Fost propagandist, acum apropiat al şefului Antenelor

De altfel, colonelul în rezervă Dogaru este un apropiat al PC, el fiind prezent, pe 3 aprilie anul trecut, la congresul acestei formaţiuni politice. Dogaru este deoseori prezent şi la Antenele patronate de familia lui Voiculescu. De altfel, unii cotizanţi acuză că sindicatul condus de Dogaru a devenit o anexă a unor partide politice.

Mircea Dogaru este ginerele generalului Vasile Petruţ, fost şef al Grănicerilor. Acesta a activat, ulterior, la Departamentul Propagandă, sub comanda lui Ilie Ceauşescu, unde şi-a adus şi ginerele.

Preşedintele SCMDRR a fost făcut ofiţer "la apelul bocancilor", după ce, în 1979, a absolvit Facultatea de Istorie din Bucureşti. Până în 1982 a lucrat ca istoric militar la Centrul de Studii şi Cercetări. Apoi, până în 1988, a fost istoric la Consiliul Politic Superior.

După Revoluţie a mai fost, printre altele, cercetător ştiinţific, la Editura Militară şi în cadrul Direcţiei Siguranţă Militară. VEZI AICI RESTRICȚIILE DIN TRAFIC. 10 mii de rezervişti încearcă să manipuleze fostul propagandist Mircea Dogaru, acum apropiat al lui Dan Voiculescu

Vedeți evoluția evenimentelor din Piața Universității AICI Citiți și:

  • Apocalipsa televizată din Piaţa Universităţii. Câţi protestatari sunt cu adevărat
  • 50 de lei, "primă de protest" de la USL | VIDEO