Evenimentul Zilei > Actualitate > REZULTATE BAC 2015. Declarațiile MINISTRULUI Educație despre județele cu rata de promovare sub 50%
REZULTATE BAC 2015. Declarațiile MINISTRULUI Educație despre județele cu rata de promovare sub 50%

REZULTATE BAC 2015. Declarațiile MINISTRULUI Educație despre județele cu rata de promovare sub 50%

Ministrul Sorin Cîmpeanu a declarat vor fi luate măsuri în judeţele unde promovabilitatea la bacalaureat 2015 a fost sub 50 la sută.

Prezent la Universitatea din Suceava, ministrul Educației a precizat că unde au promovat examenul de BAC 2015 sub 50 la sută, iar două dintre ele, Giurgiu şi Teleorman, au înregistrat o scădere faţă de anul trecut. În schimb județul Ilfov a înregistrat o creştere cu 11,6% faţă de anul 2014.

"Ilfov, deşi este sub 50 la sută, are o creştere de 11,6 la sută faţă de 2014. De altfel, 11,9 la sută este creşterea cea mai mare între cele 42 de inspectorate, iar pe locul al doilea este Ilfov. Deci, în Ilfov, măsurile luate s-au dovedit a fi eficiente. Rămâne să ne concentrăm pe celelalte două judeţe şi să vedem cum putem susţine, prin ce mijloace, o pregătire care să conducă la rezultate mai bune ale candidaţilor din aceste judeţe”, a declarat Sorin Cîmpeanu.

Ministrul a mai precizat că în privinţa măsurilor ce trebuie luate sunt "foarte multe idei", dar că este convins că măsurile în educaţie nu pot fi senzaţionale de la un an la altul, în condiţiile în care se ştie deja că sistemul de educaţie este unul “inerţial” prin definiţie.

Totul despre BACALAUREAT 2015, AICI!

REZULTATE BAC 2015, disponibile pe bacalaureat.edu.ro

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: