IGOR DODON: „Începând de astăzi, sunt și președintele vostru. O să simțiți acest lucru. ”
Editura Evenimentul si Capital

IGOR DODON: „Începând de astăzi, sunt și președintele vostru. O să simțiți acest lucru. ”

Igor Dodon
Autor: | | 3 Comentarii | 1859 Vizualizari

Igor Dodon va deveni noul președintele al Republicii Moldova. Acesta a acumulat peste 800 713 voturi, ceea ce înseamnă că acesta a acumulat cel puțin 50%+1 din numărul total de 1,6 mln alegători. Dodon a ieșit în această noapte cu primul discurs deja din poziția de câștigător al funcției de șef al statului. Acesta i-a mulțumit Maiei Sandu pentru „campania dură” și a promis cetățenilor că va fi președintele tuturor.

O parte din discursul lui Igor Dodon: Stimată oponentă politică. Cred că cu toții am înțeles că în această campanie electorală noi am învins. Când am trecut de 820.000 de alegători, noi am depășit limita de 50%. Sunt date preliminare. Vreau să mulțumesc tuturor cetățenilor care mi-au încredințat viitorul lor și a acestei țări. Înțeleg responsabilitatea pe care o voi duce. Voi fi președintele tuturor, celor de dreapta și de stânga, cei care vor cu UE și Rusia.

Vreau să mă adresez oponentei politice, Maia Sandu. Vreau să vă felicit pentru un rezultat foarte bun, să vă mulțumesc pentru o campanie electorală dură. Nu avem însă nevoie de ură în societate.

Celor care au votat-o pe Maia Sandu: voi lua în calcul toate dorințele dvs, dar haideți să liniștim spiritele. Diferența totuși este destul de mare. Sunt gata chiar mâine să avem o întrevedere ca să rezolvăm lucrurilor.

Celor din diasporă: stimați prieteni, vă stimez pe fiecare, chiar dacă ați votat împotriva mea. Începând de astăzi, sunt și președintele vostru. O să simțiți acest lucru. Precizăm că la acest moment, din cele 98,65% de procese verbate prelucrate, Dodon a acumulat 53,79%.

Igor Dodon s-a născut pe 18 februarie 1975 la Sadova, raionul Călărași. Este un politician și economist din Republica Moldova, deputat în Parlamentul Republicii Moldova din 2009. A îndeplinit funcția de prim-viceprim-ministru al Republicii Moldova din 2008 până în 2009 și ministru al economiei și comerțului din 2006 până în 2009. Este președintele Partidului Socialiștilor din Republica Moldova.

A absolvit Facultatea de Economie din cadrul Universității Agrare de Stat din Moldova (1997) și apoi Facultatea de Management din cadrul Academiei de Studii Economice din Moldova (1998). Ulterior a absolvit Facultatea de Drept în economie din cadrul Institutului Internațional de Management. A obținut titlul științific de Doctor în științe economice la Academia de Studii Economice din Moldova, Catedra Bănci și Burse de Valori. În paralel cu activitatea de bază, în perioada anilor 1997-2005, Igor Dodon lucrează în activitatea pedagogică. Astfel, el deține funcțiile de lector asistent la Academia de Studii Economice din Moldova (Catedra de Bănci și Burse de Valori), lector superior la Universitatea Liberă Internațională din Moldova (Catedra de Bănci și Burse de Valori), Institutul Internațional de Management (Catedra de Finanțe) și Universitatea de Stat din Moldova. Igor Dodon este și membru al Comisiilor la examenul de licență în cadrul ULIM și IMI.

După absolvirea instituțiilor de învățămînt, din iulie 1997, Igor Dodon a activat la Bursa de Valori a Moldovei. Astfel, între anii 1997-2001 lucrează în funcția de specialist superior al Departamentului Clearing, Departamentului Listing, administrator al Sistemelor Electronice de Negocieri și apoi Director al Departamentului Marketing, Listing și Cotare în cadrul Bursei de Valori a Moldovei.

Pagina 1 din 2Stirile zilei

Alte articole din categoria: Internaţional

Alte articole din categorie

capital.ro
libertatea.ro
rtv.net
fanatik.ro
wowbiz.ro
b1.ro
cancan.ro
playtech.ro
unica.ro
dcnews.ro
stiridiaspora.ro

LASA UN COMENTARIU

Caractere ramase: 1000

CITEŞTE ŞI

Articole salvate