Revoluție în lumea medicală! Cum vor fi testate medicamentele şi vaccinurile

Revoluție în lumea medicală! Cum vor fi testate medicamentele şi vaccinurile

Revoluție în lumea medicală! O nouă tehnologie permite testarea în direct a efectelor medicamentelor asupra organismului.

Revoluție în lumea medicală!  Universitatea Ebraică din Ierusalim (HUJI) a dezvoltat o platformă pentru a testa medicamentele. Tehnologia inovatoare permite  testarea fără a fi nevoie de testarea pe animale.

Revoluție în lumea medicală! Cum vor fi testate medicamentele şi vaccinurile

Senzori introduși în organism monitorizează în timp real funcțiile organelor, ajutând astfel la măsurarea eficienței medicamentelor.

Noua tehnologie, de tipul rinichi-pe-cip, permite dezvoltarea rapidă a unor medicamente cu ajutorul cipurilor bionice. Fără a mai fi nevoie de teste efectuate pe animale.

Platforma, dezvoltată în cadrul unui nou studiu publicat în revista Science Translational Medicine, conţine senzori minusculi. Aceştia oferă informaţii imediat despre efectele medicamentelor asupra ţesutului uman.

Ne puteți urmări și pe Google News

Senzorii încorporaţi în ţesutul uman permit măsurarea în timp real a ratei metabolismului din ţesuturi de ficat, rinichi şi cord. Şi colectarea unor informaţii sigure despre mecanismul de acţiune a medicamentelor şi substanţelor chimice la nivelul rinichilor.

Revoluție în lumea medicală!

Cu ajutorul noii tehnologii, echipa de cercetători a descoperit un nou mecanism al toxicităţii unuia dintre medicamentele folosite frecvent în chimioterapie - cisplatin - care provoacă leziuni la nivelul rinichilor în cazul a peste 30% dintre pacienţi.

Astfel, noua tehnologie a permis echipei să dezvolte un nou tratament pentru a preveni leziuni ale rinichilor în tratamentele de chimioterapie.

„Este pentru prima dată când cercetătorii folosesc tehnologia organ-on-chip pentru a dezvolta un medicament din stadiul inițial până la un studiu clinic fără utilizarea animalelor de laborator”, a spus HUJI.

Această tehnologie „nu doar că scurtează timpul în care medicamente esenţiale ajung pe rafturile magazinelor, dar reduc totodată testarea pe animale de laborator, care va duce la economii de fonduri, timp şi suferinţă”, au concluzionat cercetătorii pentru Xinhua