Evenimentul Zilei > Istoria secreta > Revoluția lui Singer
Revoluția lui Singer

Revoluția lui Singer

S-a născut la 27 octombrie 1811, în Pittstown, New York și s-a sfârșit pe 23 iulie 1875, la Wigwam, moşia sa din Marea Britanie.

Isaac Merritt Singer a inventat prima maşină de cusut practică şi de succes, scutind astfel milioane de femei din întreaga lume de cusutul manual, și a fondat prima companie multinațională.

În Boston, în anul 1850, un constructor de maşini i-a cerut lui Singer, pe atunci deja cunoscut ca inventator, să-l ajute să îmbunătăţească o maşină de cusut creată de „Lerow and Blodgett Company”.

În loc să repare maşina, Singer a reproiectat-o prin instalarea unei pedale de picior. Noul design a ajutat şi la păstrarea firului de cusut fără să se rupă cu ajutorul invenţiei dispozitivului poziţionat de-a lungul mesei de lucru, care păstra firul la capătul său.

A fost primul înlocuitor eficient pentru cusutul manual, putând efectua 900 de cusături pe minut, o îmbunătăţire revoluţionară faţă de ritmul atins de un cusător, de 40 de cusături pe minut.

Studiul de piață

În timp ce primele maşini de cusut Singer au fost destul de scumpe şi voluminoase, inventatorul a dezvoltat curând un sistem de producţie în masă de elemente substituibile şi a lucrat la reducerea dimensiunilor şi a greutăţii maşinilor.

Citește și Invenția care a revoluționat industria auto îl ducela faliment și la moarte

Încă de la început, a analizat piaţa şi a ţintit vânzarea către femeile casnice. După mai multe îmbunătăţiri aduse, a reuşit să-şi vândă maşinile cu 10 dolari fiecare, transformând produsele sale în simboluri ale statutului şi încrederii în sine pentru familiile americane obişnuite.

Citește toată POVESTEA pe Evenimentul Istoric

Publicat in categoriile: Istoria secreta
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: