Evenimentul Zilei > Actualitate > Revoltător! S-a întâmplat în plină stradă. Ce-a pățit un adolescent în fața prietenilor
Revoltător! S-a întâmplat în plină stradă. Ce-a pățit un adolescent în fața prietenilor

Revoltător! S-a întâmplat în plină stradă. Ce-a pățit un adolescent în fața prietenilor

Un adolescent de 16 ani a fost bătut și agresat sexual în plină zi, pe stradă, de un alt băiat mai mare cu doi ani, în fața altor martori, prieteni din același grup.

Incidentul s-a petrecut în orașul Roznov, din județul Neamț, iar făptașul a fost reținut de poliție după apariția unor imagini online.

Tânărul de 18 ani s-a dezbrăcat, încurajat de alți băieți din grup, după care a început să-l lovească pe adolescent și, conform știrileprotv.ro, l-ar fi agresat sexual pe adolescentul de 16 ani. Totul s-a desfășurat sub privirile celorlalți martori care nu au intervenit. Doar unul dintre ei a avut o ieșire, însă a fost lovit, la rândul său. După incident, copilul agresat a fugit acasă, fără să le spună părinților prin ce a trecut.

Scena agresiunii a fost postată online, iar poliția din localitate s-a autosesizat și l-a reținut pe făptaș.

„Poliţiştii din cadrul oraşului Roznov au identificat un tânăr în varstă de 18 ani banuit de comiterea de agresiune sexuală şi lovire sau alte violențe. Ulterior în baza probatoriului administrat poliţiştii l-au reţinut pentru 24 de ore fiind introdus în arest”, a declarat Georgiana Moşu, IPJ Neamţ, conform sursei citate mai sus.

Potrivit familiei adolescentului, cearta dintre cei doi, care a degenerat, a pornit după ce victima și agresorul s-ar fi înțeles să împartă pliante prin oraș, iar mai apoi să împartă câștigul. Tânărul de 18 ani nu s-a mai prezentat la întâlnirea stabilită, astfel că adolescentul a fost nevoit să împartă singur toate pliantele, fapt ce l-ar fi iritat pe celălalt.

În acest moment, agresorul este în centrul de detenţie și urmează să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Neamţ, pentru continuarea cercetărilor și, eventual, pentru propune arestarea preventivă.

Cazul a intrat și în atenția DGASPC Neamț, ai cărei reprezentanți au comentat imaginile apărute și au condamnat atitudinea martorilor care au asistat fără să sară în apărarea victimei.

„Filmul abuzului petrecut la Roznov este absolut şocant, revoltător, greu de privit. În afara abuzului propriu-zis care este condamnabil, este de neimaginat reacţia celor care au asistat pasivi la acest incident fără să intervină sau fără să solicite sprijinul poliţiei. DGASPC condamnă ferm o astfel de atitudine şi reaminteşte tuturor sa intervina în sprijinul victimelor şi sa fie conştienţi că atitudinea lor îi face complici”, a arătat Magda Vasilache, DGASPC Neamţ, conform stirileprotv.ro.

 

Publicat in categoriile: Actualitate
Ne puteți urmări și pe pagina noastră de Facebook sau pe Google News
Accesează: