Evenimentul Zilei > Actualitate > Revoltă în Andronache. Imagini emoționante de la locul teribilului accident. VIDEO
Revoltă în Andronache. Imagini emoționante de la locul teribilului accident. VIDEO

Revoltă în Andronache. Imagini emoționante de la locul teribilului accident. VIDEO

Ecourile tragicului accident de sâmbătă din cartierul Andronache nu s-au stins, dimpotrivă. Furia locuitorilor din sectorul 2 a răbufnit în fața reprezentanților autorităților. Oamenii au cerut cu lacrimi în ochi măsuri concrete și urgente.

Primarul sectorului 2, pe raza căruia s-a produs terifiantul accident de sâmbătă seara, soldat cu moartea unei fetițe și a unei tinere, a mers luni după-amiază să discute cu oamenii din zonă. Radu Mihaiu, proaspăt ales edil din partea USR, s-a dus personal să audă părerea locuitorilor din acel cartier. Tonul general a fost de revoltă, furie și disperare pentru soarta celor două fete moarte fulgerător.

Locuitorii din zona Andronache: Punem noi limitatoare de viteză. A fost crimă cu premeditare

Emoția generală a întâlnirii cu primarul a fost copleșitoare, relevă secvențe date de Antena 3. Multe persoane prezente aveau lacrimi în ochi sau vocea tremurândă în dialogul cu reprezentantul autorităților. S-a strigat că a fost ”crimă cu premeditare”, iar oamenii din mulțime au preluat în cor ideea. Un tânăr a atras atenția că de 3 ani se fac sesizări către oficialități pentru a se găsi o soluție. De exemplu, s-au solicitat amplasarea unor camere video. Primarul Radu Mihaiu a dat asigurări că se încearcă găsirea unor soluții cât mai rapide. ”Sunt mulți copii în zonă”, a remarcat o femeie prezentă la discuție, care a implorat să se facă ceva și pentru ei.

”N-a pierdut controlul, s-au certat între ei și au pierdut controlul. Mi-au omorât singurul copil. Și m-am chinuit mult să îl fac”, a declarat unul dintre părinții victimelor.

 

Oamenii prezenți s-au oferit chiar să vină cu propriile soluții. De exemplu s-au arătat dispuși să pună mână de la mână pentru a cumpăra limitatoare de viteză. De altfel, fratele uneia din fetele moarte în accidentul din Sectorul 2 a declarat, luni, că a cerut de mult timp primăriei să monteze limitatoare de viteză. Însă administrația locală ar fi motivat că nu sunt bani.

Imediat după accidentul de sâmbătă seara, localnicii au luat-o la bătaie pe șoferița de 57 de ani și pe soțul ei, care au ajuns la spital. O problemă a străzii Mențiunii, așa cum a arătat ancheta oficială, este faptul că strada respectivă, ca și cele din proximitate, sunt deosebit de înguste. Imaginile surprinse de o cameră de supraveghere în cartierul Andronache arată că am fi putut asista la una dintre cele mai mari tragedii rutiere, petrecute în ultimii ani, în țara noastră.