Evenimentul Zilei > Politica > Cine este Radu Mihaiu, matematicianul care a câștigat Primăria Sectorului 2
Cine este Radu Mihaiu, matematicianul care a câștigat Primăria Sectorului 2

Cine este Radu Mihaiu, matematicianul care a câștigat Primăria Sectorului 2

Duminică, 27 septembrie 2020, a fost ziua în care bucureștenii și-au ales primarul general al Capitalei și primarii de sector. Surprizle au fost maxime.

Potrivit analiștilor politici, anul acesta a fost cea mai grea și mai aprigă campanie electorală.

La Sectorul 2, noul primar este Radu Mihaiu, reprezentantul USR-PLUS. El a fost secretar de stat la Ministerul Fondurilor Europene în guvernul Cioloș.

Cine este Radu Mihaiu

Potrivit descrierii pe care și-a făcut-o pe site-ul de campanie, Radu Mihaiu este matematician. 

Este căsătorit, are două fetițe și conduce o firmă care dezvoltă aplicaţii digitale.

Radu Mihaiu (43 de ani) a terminat Facultatea de Matematică a Universității București și este licențiat în Informatică. El a activat în sectorul privat, în domeniul IT.

A fost consilier la Ministerul Fondurilor Europene în Guvernul Cioloș, unde s-a ocupat de evaluarea proiectelor și procedurilor IT, apoi a devenit secretar de stat în același minister.

Și-a continuat cariera politică alături de USR, iar din 2018 este președintele organizației USR Sector 2.

Cere sunt veniturile noului primar al Sectorului 2

În declarația sa de avere, Radu Mihaiu a scris că împreună cu soția, dețin un teren intravilan în București (256 mp), două apartamente (75 mp și 120 mp) și o mașină Mazda.

Conturile sale la bănci totalizează 175.000 de lei și 2.000 de euro. De asemenea, și-a împrumutat firma la care este asociat cu 270.000 de lei.

Radu Mihaiu are datorii de 39.000 de euro și 520.000 de lei, scadente în 2039, respectiv 2047.

În privința veniturilor, împreună cu soția au realizat 100.000 de lei anul trecut, plus 24.000 de lei din închirieri, plus 51.000 de lei soția, Carmen Mihaiu, indemnizație de creștere copil, potrivit declarației.

Luni dimineață, Nicuşor Dan, candidatul PNL- USR PLUS la Primăria Capitalei a obţinut 41,82% din voturi la alegerile locale de duminică, în timp ce contracandidata sa de la PSD, primarul în funcţie Gabriela Firea are un scor de 37,4%, indică datele provizorii după numărarea a peste 90% din voturi.