Evenimentul Zilei > Actualitate > Revista presei. Arhiva secretă a SIPA continuă să fie cel mai FIERBINTE subiect. Ce VEDETĂ este suspectă că are SIDA
Revista presei. Arhiva secretă a SIPA continuă să fie cel mai FIERBINTE subiect. Ce VEDETĂ este suspectă că are SIDA

Revista presei. Arhiva secretă a SIPA continuă să fie cel mai FIERBINTE subiect. Ce VEDETĂ este suspectă că are SIDA

EVZ face o trecere în revistă a celor mai importante şi mai de interes subiecte care apar astăzi în presa scrisă şi pe care le veţi vedea reluate, mai târziu, în jurnalele de ştiri ale televiziunilor.

Ce merită citit şi ce este cu adevărat important pentru informarea cititorului? Jurnalistul Dan Andronic face, pe blogul său, o radiografie a celor mai importante ştiri din presa centrală. Mergeţi la chioşc şi cumpărați un ziar!

 

Principalele subiecte ale zilei:

EVZ cere Comisie de anchetă pentru Arhiva Secretă a SIPA

La aproape patru luni de la declanşarea serialului care a scos la iveală fapte foarte grave petrecute cu arhiva SIPA, fostul Serviciu Secret al Justiției, Evenimentul zilei cere înfi inţarea unei comisii de anchetă a Parlamentului României „în vederea clarifi cării cauzelor şi împrejurărilor care au condus la defi cienţele de manipulare a documentelor din arhiva DGPA/SIPA”.

http://evz.ro/evz-comisie-ancheta-sipa.html

 

Liceul catolic din Tg. Mureș, înființat ilegal la ordinul unui ministru PSD

Fostul ministru al Educației, Remus Pricopie este acuzat de un fost șef din Învățământ că a ordonat deschiderea unității școlare, în urma unei înțelegeri politice între PSDși UDMR. În anul alegerilor prezidențiale în care UDMR și-a arătat, fățiș, susținerea față de candidatul PSD, Victor Ponta, s-a parafat înțelegerea care a condus, astăzi, la un scandal diplomatic, alimentat de extremiștii maghiari și de oficiali de la Budapesta.

http://evz.ro/liceul-catolic-ilegal.html

 

Cum e şantajată România de Ungaria cu sprijin de la Bucureşti

Guvernul maghiar blochează aderarea României la OCDE – clubul celor mai dezvoltate economii din lume – ca răspuns la închiderea unui liceu din Târgu-Mureş. Numai că, în cazul Ungariei, vorbim de o decizie strict politică, în timp ce la Târgu-Mureş este vorba despre o hotărâre a instanţei, după ce un inspector şcolar s-a crezut ministrul Educaţiei. Iar politicienii români, în loc să urmărească interesul naţional, îşi apără interesul personal.

http://adevarul.ro/news/politica/cum-e-santajata-romania-ungaria-sprijin-bucuresti-1_59b56b855ab6550cb809874f/index.html

 

HOROSCOP EvZ. Un mesaj edificator al prim ministrului Benjamin Netanyahu. Pe cine nu lași să moară, nu te lasă să trăiești!

HOROSCOP Asiaticii sunt dușmanii noștri istorici. Năvălitorii, ucigașii. Musulmanii sunt răul pomenit în Apocalipsă, ”curva Babilon”, creaturi ale diavolului, după cum spunea Fra Vicenzo, călugărul asasinat și el de musulmani. De o mie de ani musulmanii sunt în atac, în expansiune, cuceresc, umilesc, violează, omoară.

http://evz.ro/horoscop-un-mesaj-edificator.html

 

ANALIZĂ Rectificarea bugetară „pozitivă” își dezvăluie pierderile

Bugetul de stat pe 2017 se diminuează la venituri cu suma de 1,326 miliarde de lei şi la cheltuieli cu 347,7 milioane de lei, iar deficitul se majorează cu suma de 978,8 milioane de lei, conform proiectului de Ordonanţă pentru rectificarea bugetului de stat pe 2017, publicat pe site-ul Ministerului Finanţelor Publice.

http://www.capital.ro/analiza-rectificarea-bugetara-pozitiva-isi-dezvaluie-pierderile.html

 

Primăria București vrea să dea contracte fără licitație firmelor din subordine 

Primarul general al Capitalei nu mai vrea să organizeze licitații pentru atribuirea contractelor publice. Acestea ar urma să fie date direct firmelor din subordinea Consiliului General al Municipiului București, înființate recent și controversate din punct de vedere al legalității. Decizia ar putea fi votată în cursul acestei zile de către Consiliul General, reunit în ședință extraordinară la solicitarea primarului Gabriela Firea.     

Conform unor surse din rândul consilierilor generali de la PSD, până la finalul anului vor fi angajate aproximativ o mie de persoane la 11 dintre firmele aflate în subordinea Consiliului General. Treptat, numărul acestora ar crește la cel puțin opt mii de persoane până la jumătatea anului viitor. Evident, plata salariilor acestor angajați s-ar face din bugetul Primăriei București. 

http://romanialibera.ro/special/dezvaluiri/sute-de-milioane-de-euro-anual-s-ar-putea-cheltui-fara-nici-un-control-prin-firmele-primariei–bomba–pmb-vrea-sa-dea-contracte-fara-licitatie—exclusiv-romÂnia-libera-468260

 

Cum am ajuns să pierdem investiții de miliarde de euro din partea firmelor care vând arme României 

Criza economică și financiară din 2010 a constituit un motiv pentru ca premierul Boc să elimine obligativitatea ca firmele străine care vând armament României să facă investiții în țara noastră. La sfârșitul lui 2015, când a emis o ordonanță de urgență cu același obiect, premierul Cioloș s-a bazat, tacit, pe argumentul lui Boc, deși România se lăuda cu creștere economică. 

Altfel spus, nici astăzi, România nu impune – la achizițiile de tehnică militară între guverne – ca firmele care vând țării noastre armament să aducă investiții de 80% din valoarea contractului în economia româ-nească. Dacă o astfel de obligativitate ar exista, numai la contractele cu SUA pentru sistemele de rachete “Patriot” și HIMARS, investițiile americane în România ar fi de peste patru miliarde de dolari.

http://romanialibera.ro/special/dezvaluiri/investitii-de-miliarde-de-euro-se-pierd-din-cauza-unei-legislatii-impuse-in-2010-si-intarite-in-2015–criza-economica–argument-si-pentru-boc–si-pentru-ciolos-468263

 

Lista băncilor care au raportat pierderi nete în fiecare an din perioada 2008-2016

Optimizarea fiscală“ de care sunt acuzate unele instituţii de credit care activează pe piaţa locală este în continuare motiv de dispută între Ministerul Finanţelor/Guvern şi bănci, acuzele oficialilor guvernamentali fiind reluate recent, mergându-se chiar până la invocarea unei posibile probleme de siguranţă naţională. ZF publică lista băncilor care au raportat pierderi nete în fiecare an din perioada 2008-2016, conform statisticilor transmise de Registrul Comerţului din datele primite pe bază de protocol de la Ministerul Finanţelor cu privire la situaţiile financiare anuale depuse.

http://www.zf.ro/banci-si-asigurari/lista-bancilor-care-au-raportat-pierderi-nete-in-fiecare-an-din-perioada-2008-2016-16723853

 

PSD şi UDMR au sărit în ajutorul firmelor de partid. Primarii vor putea toca bani în secret

PSD şi UDMR au depus un proiect de lege privind achiziţiile publice, care elimină criteriul celui mai scăzut preţ la stabilirea câştigătorului unei licitaţii, dorind ca lucrările publice şi cumpărăturile să fie făcute în baza celui mai bun raport preţ-calitate. Iniţiatorii mai propun ca achiziţiile cu o valoare mai mică de 10.000 lei să nu mai fie publicate în SEAP.

http://adevarul.ro/news/politica/psd-udmr-ausarit-ajutorul-firmelor-partid-primarii-vor-putea-toca-bani-secret-1_59b552235ab6550cb808ef16/index.html

 

Pensiune turistică amenajată cu bani europeni. Conacul Isărescu – circuit închis

În urmă cu șase ani, Mugur Isărescu a depus la Agenția pentru Dezvoltare Regională (ADR) Oltenia un proiect prin care a accesat 200.000 euro fonduri europene pentru a transforma o clădire de pe domeniul său din Drăgășani, județul Vâlcea, într-o pensiune turistică modernă. Afacerea nu-l face incompatibil pe guvernatorul BNR, conform reprezentanților instituției. Mai mult, de la Biroul de presă al Băncii Naționale ni s-a transmis că în ultimii cinci nu s-a realizat niciun contract cu Măr SRL, firma lui Isărescu.

http://m.cotidianul.ro/conacul-isarescu-circuit-inchis-306676/

 

Cum ne batem joc de resurse. Sarea românească – victima unor jocuri de interese oculte

Sarea de bucătărie este, probabil, ultima resursă naturală de la care ne-am putea aștepta să cadă victimă a unor jocuri oculte de interese. Și totuși, da, exact așa stau lucrurile!

Bătălia pentru rezervele de petrol și gaze naturale a schimbat deseori fața politică a lumii. Mai nou, conform unor scenarii conspiraționiste, stăpânirea și controlul rezervelor de apă potabilă vor fi următoarele motive ale unor posibile conflicte internaționale. La nivel mondial, prea puțin băgată în seamă, sarea de bucătărie nu este considerată încă o problemă deosebit de gravă. Dar este foarte posibil ca asta să se schimbe în viitoarele câteva decenii.

http://www.cotidianul.ro/sarea-romaneasca-victima-unor-jocuri-de-interese-oculte-306495/

 

Mexic: Bilanţul seismului, cel mai devastator din ultimul secol, a ajuns la 61 de morţi

Angajaţi ai serviciilor de urgenţe, militari şi poliţişti încercau cu disperare, vineri seară, să găsească supravieţuitori ai seismului devastator produs în noaptea de joi spre vineri în sudul Mexicului, care a făcut cel puţin 61 de victime şi peste 200 de răniţi, informează AFP. 

Epicentrul celui mai puternic cutremur de pământ ce a avut loc în această ţară în ultimul secol, ce a avut o magnitudine de 8,2, a fost situat în Oceanul Pacific, la aproximativ 100 de kilometri distanţă de localitatea Tonala, aflată pe coasta statului Chiapas, potrivit Serviciului de prospectare geologică al Statelor Unite (United States Geological Survey – USGS). 

http://jurnalul.ro/stiri/externe/mexic-bilantul-seismului-cel-mai-devastator-din-ultimul-secol-a-ajuns-la-61-de-morti-751614.html

 

Cristi Borcea și Victor Becali sunt agricultori de seamă în pușcărie! Milionarii dau cu sapa la ”ciupercărie”

Cristi Borcea și Victor Becali sunt agricultori de seamă în pușcărie. Cristi Borcea, finanțatorul ce a avut frâiele clubului de fotbal Dinamo, și fostul impresar Victor Becali, condamnați în celebrul dosar al transferurilor, nu se plictisesc în pușcărie. Cei doi oameni de fotbal își petrec mai tot timpul la ”ciupercărie”, un fel de grădină a Penitenciarului Jilava, acolo unde mai dau cu sapa și cară apă cu găleata.

http://www.libertatea.ro/stiri/stiri-interne/inchisi-la-jilava-dupa-condamnarile-din-dosarul-transferurilor-cristi-borcea-si-victor-becali-sunt-agricultori-de-seama-milionarii-dau-cu-sapa-la-ciupercarie-1961659

 

Contra transmite un mesaj clar Federației: “Să vină Zenga, eu nu antrenez gratis”

Cosmin Contra (41 de ani) se află pe lista FRF, alături de Walter Zenga și Dan Petrescu, pentru înlocuirea selecționerului Christoph Daum.

Zenga a anunțat că e gata să pregătească naționala României și gratis, însă Contra a transmis astăzi că el n-ar veni fără bani la cârma “tricolorilor” și că în aceste condiții îl lasă pe italian să preia naționala.

http://www.gsp.ro/fotbal/nationala/contra-transmite-un-mesaj-clar-federatiei-sa-vina-zenga-eu-nu-antrenez-gratis-520486.html

 

Cum au petrecut liderii politici week-endul: Dragnea s-a încărcat de ”românism” la Țebea, Băsescu, la horă în jurul piscinei pe litoral

Liderul PSD Liviu Dragnea a participat, duminică, la Serbările Naţionale de la Ţebea, unde s-au comemorat 145 de ani de la moartea lui Avram Iancu. Președintele PSD spune că s-a încărcat de ”românism” la Țebea. Un alt lider politic, președintele PMP Traian Băsescu, s-a aflat pe litoral, la Școala de Vară a Tinerilor Populari, seara sărbătorind la horă, în jurul piscinei, și cu tort special pregătit pentru reuniunea de partid.

http://www.libertatea.ro/stiri/dragnea-s-incarcat-de-romanism-la-tebea-basescu-la-hora-jurul-piscinii-pe-litoral-1962204

 

Nicolae Guță are SIDA? „Avea branula în mână, părea mai mult mort decât viu”

Nicolae Guță a slăbit uluitor în ultima perioadă. A dat jos 25 de kilograme. Toată lumea credea că ține o dietă deoarece Guţă este cardiac, a suferit un infarct acum 12 ani iar analizele recente i-au ieşit destul de rău.

Manelistul Nicolae Guţă (49 de ani), care pe vremuri îşi afişa cu mândrie burtica, punând-o în evidenţă cu tricouri cu două numere mai mici, a ajuns la greutatea unui fotomodel. Gurmand din fire, cântăreţului i-a fost greu să renunţe la fripturi, însă medicii nu i-au dat veşti bune, în urma ultimelor analize, colesterolul depăşind cu mult limita maximă.

http://www.click.ro/vedete/romanesti/nicolae-guta-are-sida-avea-branula-mana-parea-mai-mult-mort-decat-viu