Revelion la băi, pentru turiştii stresaţi

Revelion la băi, pentru turiştii stresaţi

Anul acesta, hotelierii au lansat şi înscrieri timpurii, cu reduceri de până la 15%.

Este accesibil şi se desfăşoară într-un cadru relaxant şi sănătos - Reveionul la băi poate fi o variantă şi pentru tineri, spun hotelerii din staţiunile balneo. Se oferă acces la piscină şi saună, posibilitatea unor masaje specializate, dar şi meniuri ditetice, pentru cei care au diferite afecţiuni. În plus, vor fi organizate şi evenimente cu teme tradiţionale, cum este tăierea porcului pe 30 decembrie.

"Ne-am adaptat preţurile la criză şi am lansat şi noi reduceri pentru înscrierile timpurii. Oricine poate alege Revelionul la băi pentru sănătate, se pot face diverse proceduri, iar cei interesaţi pot afla lucruri importante despre îngrijire de la personalul de specialitate", susţine Nicu Rădulescu, preşedintele Organizaţiei Patronale a Turismului Balnear (OPTBR).

Înscrieri timpurii, cu reduceri de până la 15%

MONEASA. Amatorii de all inclusive sunt aşteptaţi de Revelion la Moneasa. Un pachet de cinci nopţi, la trei stele, cu toate mesele incluse, inclusiv tăiatul porcului de pe 30 decembrie sau petrecerea de a doua zi costă 1.250 de lei de persoană, pentru cei care achită până pe 15 noiembrie. După această dată, tariful va fi de 1.499 lei. "Turiştii care nu pot sta toată perioada, pot veni în alte zile pentru continuarea sejurului, oricând pot, până la finele lui 2011", susţine Teodor Morar, directorul hotelului Parc Moneasa.

TUŞNAD. Cei care preferă Tuşnadul pentru Revelion pot opta pentru oferte de două sau trei nopţi de cazare în condiţii de trei stele, între 30 decembrie şi 3 ianuarie. Un pachet de trei nopţi la hotel de trei stele are un tarif de 1.176 lei / persoana şi cuprinde cazare cu mic dejun (bonuri valorice), masa - bonuri valorice de 150 lei, cina festivă Revelion ( de 330 lei) şi cina Carnaval (200 lei). "La două stele, bonusul pentru oferta de două nopţi este de încă o noapte gratuită de cazare pentru un tarif total de 828 lei / persoană", precizează Marius Meruţă, coordonator PR la Transilvania Travel, care promovează hotelurile din portofoliul SIF Transilvania. Pentru cei 828 lei, turiştii beneficiază de cazare cu mic dejun, cina festivă de Revelion (330 lei) şi cina specială de Carnaval.

BUZIAŞ. Sejurul de Revelion costă 803 lei / persoană la hotel de trei stele şi cuprinde trei nopţi de cazare cu mic dejun şi o masă specială în fiecare seara la restaurantul hotelului, respectiv cina de bun venit, cina de Revelion şi cea de carnaval.

Pentru cei care cumpăra acest pachet se oferă acces gratuit la sala de fitness, saună şi piscină. La cerere, prin programări la recepţie în ziua sosirii, pot fi achiziţionate suplimentar: Jacuzzi + duş subacval (30 lei/persoană), masaj parţial (15 lei/şedinţa) sau masaj general ( 60 lei/şedinţa).

BĂILE FELIX. Cea mai ieftină variantă este un pachet de trei nopţi, în condiţii de două stele, care include cazare cu mic dejun, masa în sistem fişă cont (22 lei /zi/persoană), acces la ştrandul Felix, cină Bihoreană (30 lei), cina de Revelion (130 lei) şi masa din cadrul Carnavalului (60 lei). Pentru acestea, turiştii achită 694,50 lei-persoană.

Acelaşi tip de pachet de Revelion la două stele, dar pentru şapte nopţi de cazare ajunge la 1.149,55 lei. Pentru un hotel de trei stele la Băile Felix, tarifele variază între 992,26 lei/ persoana pentru un sejur de trei nopţi şi 1890,90 lei /persoană pentru şapte nopţi. La patru stele, sejurul scurt, de trei nopţi, costă 1498,50 lei, iar cel de şapte nopţi - 2242,50 lei.

BĂILE HERCULANE. Aici, hotelierii au o ofertă - plăteşti trei nopţi, stai patru, sau plăteşti patru, stai cinci. Pentru prima opţiune, preţul la trei stele este de 1.215 lei/persoană sau 2.130 lei/cuplu şi include cazare cu demipensiune, masa şi petrecerea de Revelion, precum şi cina festivă din prima zi a anului. Pentru varianta de patru nopţi, plus una, tarifele sunt de 1.430 lei-persoană sau 2.460 lei-cuplu. PROIECT

Tineri specialişti la băi

Hotelierii din zonele balneo spun că personalul specializat este, în prezent, cam îmbătrînit. Pentru a schimba acest lucru, ei au lansat Proiectul "Calificarea în Turismul Balnear", în valoare de cinci milioane de euro, bani europeni, care se va derula pe o perioada de trei ani.

Iniţiativa vizează consilierea şi orientarea profesională a 4.000 de angajati, dintre care 2.000 vor fi calificaţi în 13 meserii: bucătar, tehnician nutriţionist, tehnician în gastronomie, cofetar-patiser, ospătar, administrator pensiune, cameristă, tehnician în hotelărie, ghid de turism, organizator de conferinţe, băieş, nămolar şi tehnician masor.

Ne puteți urmări și pe Google News