Retragerea lui Mircea Diaconu A DURAT NUMAI TREI ZILE. "Sunt nişte fete, reporteriţe pe colo, şi nu înţeleg ce spui"

Retragerea lui Mircea Diaconu A DURAT NUMAI TREI ZILE. "Sunt nişte fete, reporteriţe pe colo, şi nu înţeleg ce spui"

S-a retras numai trei zile! Liberalul Mircea Diaconu revine asupra declaraţiei sale şi spune că a fost greşit înţeles: se va retrage numai din Senat, nu din viaţa politică. Mai mult, actorul, pe care colegii senatori l-au lăudat atât pentru eleganţa sa, a dat vina pe seama unor "fete reporteriţe" care "nu ştiu limba română exact".

Prezent la Piteşti, la lansarea candidaţilor USL la Parlamentare, Diaconu spune că a fost greşit înţeles marţi pe treptele Parchetului General. "Nu mă retrag din politică, nu mai vorbiţi prostii, scuzaţi-mă", s-a zburlit acesta, conform realitatea.net. "N-am zis niciodată că mă retrag din politică, am spus că nu mai candidez, e o mare diferenţă. Pot face politică foarte bine şi obligatoriu ca simplu cetăţean. Şi chiar mai bine. (...) Încă ceva ce trebuie să precizez, am spus o dată, mai zic o dată, nu mă retrag din politică, rămân vicepreşedinte PNL şi cu gura cât şura, cum am fost şi până acuma," a promis Diaconu. Senatorul, pe care colegii săi l-au lăudat pentru eleganţa comportamentului său, în ziua în care au votat, în Senat, împotriva revocării mandatului acestuia, s-a dovedit la înălţimea acestei caracterizări, dând vina pe "nişte fete reporteriţe pe colo, pe colo şi nu înţeleg ce spui, pentru că trebuie să ştii limba română exact ca să pricepi". "Parlamentul României nu mă mai interesează"

Întrebat de jurnalişti dacă va mai candida în 2016 pentru Parlament, Mircea Diaconu a răspuns: "Nu, nu, nu, nu, nicidecum! Deci acest lucru nu-l mai fac, vorbesc de Parlamentul României, nu mă mai interesează pur şi simplu fiincă e o zonă în mare măsură pasivă. Pentru mine, care am alt ritm, eu sunt aşa mai vioi, mai iute, mai aşa... îmi place să iau o treabă să depindă de mine şi să o fac până la capăt, oricare ar fi ea, de orice fel, inclusiv... Orice." Acesta nu a exclus însă complet varianta de a candida pentru un post de europarlamentar,  "Nu ştiu, vedem", a spus el.

Ce declara Diaconu marţi

Ne puteți urmări și pe Google News

Declaraţia pe care "nişte fete, reporteriţe" au interpretat-o drept u anunţ al retragerii din politică a fost făcută marţi, la sediul Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie suna astfel: "Mai sunt trei zile senator, iar în rest am decis să nu mai candidez şi m-am retras din viaţa asta politică imediată. Asta pentru că mi-am ales singur demnitatea cea mai importantă, aia de cetăţean".

Actorul Mircea Diaconu, fost ministru al Culturii, a venit, marţi, la Parchetul Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, pentru a fi audiat în legătură cu acuzaţiile ce i se aduc de procurori ca urmare a încheierii unor contracte cu soţia sa în calitate de director al Teatrului Nottara. El are deja un verdict definitiv de incompatibilitate, care îl împiedică să candideze în alegerile din 9 decembrie. CITIŢI ŞI:

  • Mircea Diaconu a dat politica pe film
  • EXCLUSIV. CSM a sesizat Curtea Constituţională: "Parlamentul împiedică înfăptuirea justiţiei în cazul Mircea Diaconu!"
  • Comisia Europeană avertizează: Decizia Senatului în cazul Diaconu, în contradicţie cu recomandările CE
  • Senatul îl apără pe Mircea Diaconu: Rămâne senator. SOCIETATEA CIVILĂ SE REVOLTĂ. Comisia Europeană regretă decizia Senatului