Potrivit Libertatea, Sorana Cîrstea nu a mai suportat ideea ca în echipa de Fed Cup să fie pusă în umbra Irinei Begu (locul 67 WTA), jucătoare preferată de Simona Halep în meciurile de dublu. Totuși, este cunoscut faptul că între Halep și Cîrstea nu s-a putut forma niciodată o relație de prietenie, așa cum este cea dintre lidera WTA și Begu.

Am reprezentat cu mândrie şi onoare tricolorul de fiecare dată când am avut ocazia. Simt că mi-am făcut datoria şi acum este momentul să predau ştafeta noii generaţii! Aş vrea să mulţumesc cu această ocazie colegelor de echipă, federaţiei, căpitanilor, antrenorilor şi celor care au pus umărul la succesul nostru! Dar mai ales românilor care m-au susţinut atât de frumos de-a lungul anilor!”, este mesajul de retragere al Soranei Cîrstea.

Sorana Cîrstea a debutat în echipa de Fed Cup în 2006, la vârsta de doar 16 ani. Ea are 17 partide de simplu (11 victorii, 6 înfrângeri) şi 12 de dublu (5-7). În 2019, România va juca în primul tur al Grupei Mondiale a Fed Cup cu Cehia (9-10 februarie, la Ostrava), deţinătoarea trofeului.

 

Te-ar putea interesa și: