Rețeta tradițională de nuci cu cremă fiartă. Un deliciu pentru întreaga familie

Rețeta tradițională de nuci cu cremă fiartă. Un deliciu pentru întreaga familieSursa. Youtube

Nucile umplute sunt un desert care cu siguranță ne amintesc de copilărie. Rețeta tradițională este una simplă, iar satisfacția gustului este garantată.

Ingrediente aluat - cremă fiartă

3 ouă

3 cești de zahăr

3 cești de ulei

Esență de rom sau vanilie

Făină cât cuprinde

Ingrediente cremă fiartă

1 litru și jumătate de lapte

4 ouă

O cană de zahăr

O cană de făină

1 pachet de unt

Esență de rom sau vanilie

Pentru aluat, se amestecă într-un castron încăpător toate ingredientele Apoi se adaugă ușor-ușor făina în timp ce amestecați aluatul pentru a nu se face cocoloașe. Adăugați suficientă făină până când aluatul devine omogen și nu se lipește de mâini. Ulterior se fac mici cocoloașe care se rotunjesc. Apoi acestea sunt puse în forma specială în care se coc nucile. Se pun pe foc și se verifică din când în când până sunt gata. Până se răcesc formele de nucă se prepară crema. Se pun ingredientele într-un tuci mai mic sau pe bain marie. Se pun la foc mic în timp ce se amestecă fără încetare cu un tel. Ulterior focul se poate mări, dar trebuie amestecat tot timpul.

Înghețată sandwich cu mascarpone şi vanilie. Un desert răcoritor şi foarte simplu de făcut în casă

Sursa foto: https://retetesivedete.ro/

Cremă fiartă cu vanilie sau cacao

După ce compoziția se îngroasă și dă în clocot, mai lăsați 5 minute pe foc apoi luați crema de pe aragaz. Adăugați untul cât crema este încă fierbinte pentru ca acesta să se topească mai repede și să se încorporeze în compoziție. Tot acum adăugați și esența pe care ați ales-o și amestecați până când crema devine omogenă. Ulterior, dacă doriți să faceți și cu vanilie și cu ciocolată, împărțiți cantitatea de cremă în două părți egale. Astfel încât într-una să adăugați esență de rom și cacao, iar cealaltă va rămâne de vanilie. Apoi umpleți nucile deja coapte cu o linguriță. După ce ați terminat toate nucile de umplut le puteți pudra cu zahăr valiant. Ulterior le lasați la frigider timp de 24 de ore pentru ca ele să se frăgezească. Poftă bună!

Ne puteți urmări și pe Google News