Rețetă românească 100%: bulz ardelenesc

Rețetă românească 100%: bulz ardelenesc

Dacă pizza aparține italienilor, sushi-ul e al japonezilor iar foie gras-ul e al francezilor, putem spune că al românilor este bulzul ardelenesc.

Dacă ai musafiri străini și nu știi ce mâncare tradițională să le faci sau dacă, pur și simplu, ți-e dor de gustul de acasă, în cazul în care locuiești în străinătate, poți oricând să prepari o rețetă de bulz ardelenească.

Taie o bucată de kaiser și câțiva cârnăciori și pune-i la prăjit în ulei. Între timp pune apa la fiert pentru ingredientul principal: mămăliga. După ce apa dă în clocot, toarnă mălaiul în ploaie, astfel încât rezultatul să nu fie nici prea moale, nici prea tare, ci o mămăligă medie ca densitate. În primele cinci minute amestecă fără oprire, ca să eviți formarea de cocoloașe. Lasă, apoi, să fiarbă totul încă zece minute, la foc mic. Mai amestecă un minut și mai las-o pe foc 15 minute.

Scoate mămăliga pe un fund de lemn și, după ce se mai răcește, formează bulgărași de mărimi egale. În fiecare bilă se formează un căuș, unde se adaugă brânză de burduf, cârnăciorii și kaiserul. Se închide bine fiecare bilă și se pun pe o tavă unsă cu unt, după care se dau la cuptor pentru 10-15 minute.

Între timp poți să prăjești și ouă ochiuri simple. Scoate tava, presară bulzii cu un strat generos de brânză și se pune un ou ochi deasupra. Se servește totul cât e fierbinte, cu un păhărel de țuică, alături.

Ne puteți urmări și pe Google News